Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Czendlik: Svatořečení je církevní Nobelovka. Mluvil o tom, co musel „svatý influencer“ splnit

„Pokud bych měl toto ocenění k něčemu přirovnat, řekl bych, že mladík dostane církevní Nobelovu cenu nebo Oscara,“ prohlásil v pořadu Nový den Czendlik. ČTĚTE TAKÉ: Americký hrdina byl 80 let nezvěstný. Byl pohřbený s nacisty, nyní ho čeká důstojný pohřeb Kněz připomněl, že podmínkou pro svatořečení jsou dva činy, které církev vyhodnotí jako zázraky. „Vyléčení dívky […]
Menej ako 1 min. min.

„Pokud bych měl toto ocenění k něčemu přirovnat, řekl bych, že mladík dostane církevní Nobelovu cenu nebo Oscara,“ prohlásil v pořadu Nový den Czendlik.

ČTĚTE TAKÉ: Americký hrdina byl 80 let nezvěstný. Byl pohřbený s nacisty, nyní ho čeká důstojný pohřeb

Kněz připomněl, že podmínkou pro svatořečení jsou dva činy, které církev vyhodnotí jako zázraky. „Vyléčení dívky z Kostariky bylo tím druhým případem. Musí také uběhnout více než pět let od smrti daného jedince,“ připomněl.

K papežovu rozhodnutí prý přispělo svědectví vyléčené dívky. „Podle nich se po celou dobu modlila k tomuto budoucímu svatému,“ podotkl Czendlik.

Navrženému člověku se prý v takovém případě dostane v náboženské hierarchii mimořádného postavení. „Stanete se součástí kalendáře svatých a v den stanovený Vatikánem se bude připomínat vaše jméno. Svým způsobem je to také vzkaz ostatním, že každý z nás může zůstat svatým,“ uvedl kněz s tím, že za svaté považuje i ty, kteří pomáhají zachraňovat lidské životy nebo pečují o nemocné.

Acutis, jehož ke svatořečení navrhl papež, před svou smrtí v roce 2006 šířil na internetu křesťanské myšlenky. Kromě toho pomáhal obětem šikany ve škole a rozvážel jídlo bezdomovcům.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V čele Mexika poprvé stane žena. Sheinbaumová s velkým náskokem ovládla průběžné sčítání

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie