Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dajte cibuľu k pečivu do chlebníku a uvidíte čo sa stane

Cibuľa v chlebníku? Iste, to sa môže stať každému zaneprázdnenému rodičovi, ktorý narýchlo vybaľuje svoj nákup z obchodu. Ale čo keby som vám povedal, že to vôbec nie je náhoda? Ukázalo sa totiž, že schovať túto zeleninu do škatule na chlieb je šikovný trik, ktorý sa oplatí realizovať. Cibuľa je skutočne jedinečná zelenina. Nielenže nám […]
Menej ako 1 min. min.

Cibuľa v chlebníku? Iste, to sa môže stať každému zaneprázdnenému rodičovi, ktorý narýchlo vybaľuje svoj nákup z obchodu. Ale čo keby som vám povedal, že to vôbec nie je náhoda? Ukázalo sa totiž, že schovať túto zeleninu do škatule na chlieb je šikovný trik, ktorý sa oplatí realizovať.

Cibuľa je skutočne jedinečná zelenina. Nielenže nám poskytuje úžasné výživové vlastnosti, chráni nás pred množstvom chorôb a podporuje správne fungovanie organizmu, ale môže nám byť užitočná aj v mnohých iných ohľadoch. Jeden z nich sa môže zdať trochu kontroverzný, ale len do chvíle, kým si neuvedomíte, že má väčší zmysel, ako by ste si mysleli. Cibuľa v chlebovníku je patentom skutočných kulinárskych objaviteľov!

Cibuľa ako všestranná potravina

Všetci poznáme mimoriadne dôležitú úlohu, ktorú cibuľa zohráva v európskej kuchyni. Je to jedna z tých potravín, ktorá jednoducho musí byť vždy aj v mojej kuchyni. A pritom dlhý zoznam jej možných využití nekončí pridaním tejto zeleniny do rôznych jedál. Ako sa ukazuje, cibuľa nám môže napríklad pomôcť … vyčistiť gril.

Ak horúci grilovací rošt pretrieme cibuľou prekrojenou na polovicu, pomôže nám rozpustiť zvyšky grilovaného jedla a vyškvareného tuku. Kyslé pH cibule si poradí aj s hrdzou. Na to sa bude hodiť aj kryštálový cukor. Zmes nakrájanej zeleniny a sladkého korenia sa ukáže ako účinný prostriedok, ktorý po nanesení na zhrdzavený plech a ponechaní 2 hodiny dokáže ľahko vyriešiť problémy, ktoré sa zdali byť neprekonateľné.

Cibuľa v chlebníku

Trochu kontroverznejším motívom na použitie cibule je jej vloženie do chlebníka. Prečo sa to však oplatí? Je to veľmi jednoduché. Jednou z mnohých vlastností nášho dnešného hrdinu je jej konzervačný účinok. Práve preto cibuľa v chlebníku zabezpečí, že nebudeme musieť riešiť problém s plesňami. Okrem toho cibuľa – podobne ako jablká – zvýši vlhkosť v chlebníku, takže chlieb zostane dlhšie čerstvý.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie