Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dajte do vody, povarte a postriekajte záhradu. Vošky zmiznú rýchlejšie, ako stačíte mrknúť

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Try_my_best). Vošky sú škodcovia, proti ktorým je pomerne ťažké bojovať. Objavujú sa z ničoho nič a živia sa vašimi rastlinami, pričom ich ničia a oslabujú. Hoci si v obchodoch môžete kúpiť rôzne špecifiká, ako sa ich zbaviť, ukazuje sa, že v skutočnosti vôbec nemusíte opustiť dom. To, čo dobre […]
Menej ako 1 min. min.

17.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Try_my_best).

Vošky sú škodcovia, proti ktorým je pomerne ťažké bojovať. Objavujú sa z ničoho nič a živia sa vašimi rastlinami, pričom ich ničia a oslabujú. Hoci si v obchodoch môžete kúpiť rôzne špecifiká, ako sa ich zbaviť, ukazuje sa, že v skutočnosti vôbec nemusíte opustiť dom. To, čo dobre funguje proti voškám, už pravdepodobne máte v kuchyni.

Čo na boj proti voškám?
Foto: shutterstock/Try_my_best

Proti voškám sa dá bojovať mnohými spôsobmi. Väčšina ľudí sa rozhodne nakupovať v záhradníctve. Tam si môžete kúpiť celý rad špecifických prípravkov, ktoré vám pomôžu vysporiadať sa s týmto škodcom. S touto metódou sú však spojené určité problémy. Po prvé, musíte minúť svoje peniaze, pretože tieto výrobky niekedy stoja aj niekoľko desiatok €. Po druhé, nemožno poprieť, že ide o chemické látky, ktoré sú síce účinné, ale môžu mať vplyv aj na iné rastliny, domáce zvieratá alebo malé deti. Takže skôr ako vytiahnete ťažké zbrane, oplatí sa vyskúšať domáce metódy.

Ktoré rastliny ničia vošky?

Vošky v domácnosti napádajú najmä begónie, orchidey a fikusy a v záhrade tiež zeleninu, ako sú paradajky, paprika, bôb, fazuľa, mrkva a kapusta. Živia sa nimi, ničia ich výhonky, čo im bráni v správnom raste, a niekedy na ne prenášajú aj vírusové ochorenia.

Vošky najčastejšie napádajú paradajky.
Foto: shutterstock/Anastasia_Panait

Čo na vošky? Žiadne drahé špecifiká! Všetko máte doma

Domáce prostriedky proti voškám zahŕňajú postrek. Jednou z metód je použitie doma vypestovanej zeleniny, napríklad cesnaku alebo cibule. Ako pripraviť postrek proti voškám s cesnakom? Nie je potrebné ho lúpať ani drviť. Stačí dať cibuľu do nie príliš veľkého hrnca a zaliať ju vodou. Varte niekoľko desiatok minút, kým tekutina mierne nezhnedne. Nechajte vychladnúť, nalejte do rozprašovača a postriekajte rastliny napadnuté vošky. Ošetrenie zopakujte po jednom týždni.

Čo na vošky? Výborne funguje aj postrek z cibule. Nakrájajte 10 g zeleniny a zalejte ju litrom vody. Varte 20 minút, ochlaďte, sceďte a nalejte do postrekovača. Postriekajte vošky a počkajte, kým zmiznú.

Na vošky môžete použiť postrek z cesnaku alebo cibule.
Foto: shutterstock/CatherineLProd

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Rozdrvte, vylejte a odložte bokom. Zriedené droždie je môj objav roka. Stálo ma to len 3 eurá

Rozdrvte a rozsypte v záhrade. Slimáky a ulitníky sa budú vašim rastlinám vyhýbať po celú sezónu

The post Dajte do vody, povarte a postriekajte záhradu. Vošky zmiznú rýchlejšie, ako stačíte mrknúť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie