Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Další eskalace: Bidenův režim umožní nasazení amerických soukromých vojenských dodavatelů na Ukrajině

Každý další krok Bidenovy administrativy vede k další postupující eskalaci konfliktu na Ukrajině. Zatím bylo překročení všech „červených čar“ přehlíženo, ale jak dlouho tomu tak ještě bude? Jde sice o USA, nicméně stále je to NATO, takže v tomto kontextu je celkem jedno, zda jde o Američany, Němce, Poláky nebo Francouze. Opět to asi budou […]
Menej ako 1 min. min.

Každý další krok Bidenovy administrativy vede k další postupující eskalaci konfliktu na Ukrajině. Zatím bylo překročení všech „červených čar“ přehlíženo, ale jak dlouho tomu tak ještě bude?

Jde sice o USA, nicméně stále je to NATO, takže v tomto kontextu je celkem jedno, zda jde o Američany, Němce, Poláky nebo Francouze. Opět to asi budou bývalí vojáci, kteří byli „náhle“ zproštěni služby a nyní budou součástí týmů „dodavatelů.“

Zde je třeba opět třeba upozornit na to, že Spojené státy již mají své základny rozesety po celé Evropě, terčů je zde tedy víc než dost.

Několik dní poté, co Biden začal umožňovat Kyjevu odpalovat rakety dlouhého doletu dodané USA na ruské území, nyní vyšlo najevo, že se chystá umožnit americkým společnostem PMC bojovat ve válce na Ukrajině.

To jsou americké boty na zemi. Na straně, která je decimována drtivou převahou ruského letectva, dělostřelectva, raket a bezpilotních letounů.

Američtí představitelé „obeznámení s touto záležitostí“ prozradili, že administrativa zruší „de facto zákaz“ amerických vojenských dodavatelů nasazených na Ukrajině.

Současná zpráva říká, že rozmístění by mělo „pomoci armádě země udržovat a opravovat zbraňové systémy poskytnuté USA,“ ale víme, jak se tyto věci mění.

Jedná se o další významný posun směrem k rozsáhlejší válce v politice Bidenovy administrativy vůči Ukrajině.

„Neučinili jsme žádná rozhodnutí a jakákoli diskuse o tom je předčasná,“ řekl jeden z představitelů administrativy. „Prezident je naprosto pevný, že nepošle americké vojáky na Ukrajinu.“

„Vojenské vybavení poskytnuté Spojenými státy, které utrpělo značné škody v boji, muselo být převezeno ze země do Polska, Rumunska nebo jiných zemí NATO k opravě, což je proces, který vyžaduje čas.

Američtí vojáci jsou také k dispozici, aby pomohli Ukrajincům s rutinnější údržbou a logistikou, ale pouze na dálku prostřednictvím videochatu nebo zabezpečeného telefonu – což je uspořádání, které přichází s inherentními omezeními, protože američtí vojáci a dodavatelé nejsou schopni pracovat přímo na systémech.“

Cílem je umožnit zkušeným dodavatelům, kteří jsou financováni americkou vládou, opravit na Ukrajině poškozené vybavení vysoké hodnoty mnohem rychleji.

I když mají existovat „plány na zmírnění rizik,“ aby se snížily hrozby pro jejich zaměstnance, neexistuje absolutně žádná záruka, že to bude fungovat.

Ve válce na Ukrajině je hrozba útoku v blízkosti frontových linií značná. Dokonce i hluboké týlové oblasti jsou neustále bombardovány raketami a bezpilotními letouny.

„Současní i bývalí úředníci obeznámení s diskusemi o vyslání kontraktorů na Ukrajinu zdůrazňovali, že změna politiky nebude mít za následek tak drtivou přítomnost amerických kontraktorů, jaká existovala v Iráku a Afghánistánu.

Místo toho by to pravděpodobně vedlo k tomu, že by na Ukrajině pracovalo několik desítek až několik stovek dodavatelů najednou.“

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie