Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Další zvrat v kauze novinářky žalované za vraždu. Soud ji poslal za mříže, do vězení nepůjde

Amandě Knoxové se navždy změnil život 2. listopadu 2007, kdy v italské Perugii objevila tělo své spolubydlící. Britskou studentku Meredith Kercherovou vrah znásilnil a poté zavraždil. I když důkazy usvědčily zloděje Rudyho Guedeho, brzy se stala podezřelou i Amanda. Podle obžaloby se na vraždě podílela se svým přítelem Raffaelem Sollecitem – zabít ji měli v […]
Menej ako 1 min. min.

Amandě Knoxové se navždy změnil život 2. listopadu 2007, kdy v italské Perugii objevila tělo své spolubydlící. Britskou studentku Meredith Kercherovou vrah znásilnil a poté zavraždil. I když důkazy usvědčily zloděje Rudyho Guedeho, brzy se stala podezřelou i Amanda. Podle obžaloby se na vraždě podílela se svým přítelem Raffaelem Sollecitem – zabít ji měli v rámci sexuálních orgií.

ČTĚTE TAKÉ: Ivanka Trumpová prolomila mlčení. Svému otci věnovala krátký vzkaz, její bratr byl ostřejší

„Nejsem žádná zrůda. Jsem prostě Amanda,“ pronesla tehdy Knoxová na tiskové konferenci. Její soudní proces sledoval celý svět. Aktivistka a novinářka si v roce 2009 vyslechla 26letý trest odnětí svobody, pro nedostatek důkazů ji ale soud v roce 2011 zprostil viny, aby ji o tři roky později opět odsoudil.

Teprve v roce 2015 byla nejvyšším odvolacím soudem definitivně zproštěna obvinění. Tím pro ni ale soudní tahanice neskončily. „Rozhodli o mojí vině. Přepsali tím moji minulost, přítomnost i budoucnost. Moje nevinna mě nezachránila,“ pronesla Knoxová.

V současné době italský odvolávací soud potvrdil rozsudek z roku 2009. Knoxová je odsouzena k dalším třem letům odnětí svobody za křivé obvinění. Během jednoho z výslechů z vraždy obvinila zaměstnavatele Patricka Lumumba, ke kterému chodila na brigádu.

„Vina Amandy Knoxové byla znovu potvrzena, Amanda Knoxová je ‚pomlouvačka‘,“ popsal po skončení soudu právník Carlo Pacelli, který Lumumbu zastupuje. Knoxová tvrdí, že ji tehdy policie vyslýchala pod tlakem, když byla vyčerpaná a bez tlumočníka.

„Výsledek rozhodnutí nás velmi překvapil. Musíme si pečlivě přečíst odůvodnění, které bude k dispozici v následujících 60 dnech. Amanda je z výsledku tohoto slyšení velmi rozrušená. Chtěla mít konečnou tečku za celými těmi 17 lety soudního řízení,“ vyjádřil se také právník odsouzené Carlo Dalla Vedova.

I když tribunál ženu odsoudil, vězení jí nehrozí. Neoprávněný čas strávený ve vazbě totiž pokrývá nový tříletý trest. Podle italského tisku jí ale mohlo zproštění viny otevřít cestu k odškodnění za nespravedlivé věznění.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Trump není prvním usvědčeným, který vedl mocný stát. Trest vyfasoval i francouzský „buldozer“

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie