Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ďalšia automobilka sa chce vyhnúť vysokému clu. Presúva výrobu do Európy

Automobilka Volvo, ktorá stavia závod aj na Slovensku, začala presúvať svoju výrobu elektromobilov z Číny do Európy. Týmto krokom sa chce vyhnúť možným clám. O téme informoval denník SME. Situácia vyplynula z toho, že Volvo sa obáva, že Európa prijme opatrenia proti dovozu elektromobilov z Číny. Preto na nič nečaká a výrobu tak presunie priamo do Európy, […]
Menej ako 1 min. min.

Automobilka Volvo, ktorá stavia závod aj na Slovensku, začala presúvať svoju výrobu elektromobilov z Číny do Európy. Týmto krokom sa chce vyhnúť možným clám. O téme informoval denník SME.

Situácia vyplynula z toho, že Volvo sa obáva, že Európa prijme opatrenia proti dovozu elektromobilov z Číny. Preto na nič nečaká a výrobu tak presunie priamo do Európy, konkrétne do Belgicka.

Clá by mohli spôsobiť dokonca až zastavenie predaja elektromobilov vyrobených v Číne na európskom trhu. Väčšinovým vlastníkom Volva je totiž čínska spoločnosť Geely.

Konkrétne sa do Belgicka presúva výroba modelov Volvo EX30 a EX90. Taktiež sa povráva aj to, že sa do tejto krajiny presunie aj produkcia zo Spojeného kráľovstva.

Výroba sa presúva do Belgicka. Zdroj: shutterstock.com/Gorodenkoff

Všetko to začalo vtedy, keď Európska komisia začalo minulý rok vyšetrovať dovoz čínskych elektromobilov na európsky trh. Mala totiž podozrenie, že čínska vláda nelegálne podporuje domácu výrobu elektromobilov a narušuje hospodársku súťaž.

K aktuálnej situácii nepomohol ani stále prebiehajúci vojenský konflikt na Ukrajine. Rusko sa odvtedy viac zblížilo s Čínou, ktorá sa stala jeho hlavným príjemcom plynu. Po uvalení ciel na čínske elektromobily by sa mohlo toto partnerstvo s Ruskom ešte posilniť.

Volvo

Volvo Cars je nadnárodný koncern, ktorý primárne vyrába osobné automobily. Materská spoločnosť tohto koncernu sa volá Volvo Car AB, má sídlo v Göteborgu vo Švédsku a väčšinovo ju vlastní švédska spoločnosť Geely Sweden Holdings AB.

Volvo Cars vyrába SUV, kombi a sedany. Hlavným marketingom spoločnosti je bezpečnosť, švédske dedičstvo a dizajn.

98%

Už sa viac neboj o svoje peniaze.

Investuj a premeň svoje obavy na príležitosť.

Sponzorovaný obsah

Obchodovanie je riskantné a môžete pri ňom stratiť časť alebo celý investovaný kapitál. Poskytnuté informácie slúžia len na informačné a vzdelávacie účely a nepredstavujú akýkoľvek typ finančného poradenstva a/alebo investičného odporúčania.

Volvo stále stavia závod pri Košiciach

The post Ďalšia automobilka sa chce vyhnúť vysokému clu. Presúva výrobu do Európy appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie