Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ďalšia čínska automobilka stavia továreň v Európe, uhádnete ktorá?

Len nedávno sme vás v článku informovali o tom, že čínska automobilka Leapmotor už v poľskom závode vyrobila prvé kusy svojho modelu T03, pričom už o pár mesiacov by sa mala naplno rozbehnúť sériová výroba. Aktuálne svoje plány vyrábať autá na starom kontinente ohlásil ďalší čínsky výrobca! Automobilka BYD ohlásila začiatok výstavy továrne v Turecku. […]
Menej ako 1 min. min.

Len nedávno sme vás v článku informovali o tom, že čínska automobilka Leapmotor už v poľskom závode vyrobila prvé kusy svojho modelu T03, pričom už o pár mesiacov by sa mala naplno rozbehnúť sériová výroba. Aktuálne svoje plány vyrábať autá na starom kontinente ohlásil ďalší čínsky výrobca!

Automobilka BYD ohlásila začiatok výstavy továrne v Turecku. Tempo výstavby je pritom pomerne expresné, keďže hotová by mala byť už v roku 2026 a vyrobiť by sa v nej malo až 150-tisíc automobilov ročne.

V Turecku aj v Maďarsku 

Už skôr ste možno zaznamenali informáciu, že automobilka BYD stavia továreň aj v Maďarsku a je to naozaj pravda. Zatiaľ čo u našich južných susedov bude BYD vyrábať malé elektromobily Seagull, v Turecku budú z výrobnej linky schádzať okrem elektrických áut aj hybridy.

Nová továreň v Turecku si vyžiadala náklady vo výške viac ako 900 miliónov eur a okrem samotného výrobného závodu tu Číňania postavia aj svoje výskumné a vývojové centrum.

Snaha vyhnúť sa clám 

Hoci Turecko aktuálne nie je súčasťou Európskej únie, má s ňou uzavretú colnú dohodu a čínska automobilka sa preto aj týmto spôsobom dokáže vyhnúť vysokému európskemu clu na dovoz áut z Číny.

Bude zaujímavé sledovať, ako na vysoké clá zareagujú ostatné čínske automobilky, no vyzerá to tak, že sa v najbližšej budúcnosti budeme musieť na území EÚ pripraviť na masívnu výstavbu fabrík na výrobu čínskych áut.

 

The post Ďalšia čínska automobilka stavia továreň v Európe, uhádnete ktorá? appeared first on Autogratis.sk.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie