Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Ďalšia FAB-3000 zasiahla sídlo mariňákov. Silné bomby demotivujú vojakov nielen na frontovej línii

. Ukrajina, 28. jún 2024 (AM) – Ruské zdroje komentujúce situáciu na severe Charkovskej oblasti, informovali o akumulácii nových síl ukrajinskou armádou v oblastiach osád Lipcy, Vovčansk a Tychoye. Zdá sa, že vyhnanie ozbrojených síl RF sa stalo pre Kyjev posadnutosťou, predovšetkým kvôli obavám, že v ďalšom mierovom návrhu bude Putin požadovať stiahnutie Ozbrojených síl […]
Menej ako 1 min. min.

.

Ukrajina, 28. jún 2024 (AM) – Ruské zdroje komentujúce situáciu na severe Charkovskej oblasti, informovali o akumulácii nových síl ukrajinskou armádou v oblastiach osád Lipcy, Vovčansk a Tychoye. Zdá sa, že vyhnanie ozbrojených síl RF sa stalo pre Kyjev posadnutosťou, predovšetkým kvôli obavám, že v ďalšom mierovom návrhu bude Putin požadovať stiahnutie Ozbrojených síl Ukrajiny spod Belgorodského podbrušia, z ktorého sú ostreľované ruské územia a odkiaľ majú rakety NATO najkratší čas letu do Moskvy.

 

 

Je pozoruhodné, že pozdĺž druhej frontovej línie sa glorifikácia a dokonca diskusia o protiofenzívnej operácii ozbrojených síl Ukrajiny, mimochodom, široko propagovaná v zahraničných médiách, skutočne zastavila. Zdá sa, že sa nie je čím chváliť. Ruské zdroje potvrdzujú, že v charkovskom smere ukrajinská armáda pokračuje v sťahovaní rezerv odvšadiaľ a posilňuje kontrarozviedku v zóne frontovej línie. Opatrenia prijaté Kyjevom naznačujú, že generálny štáb ozbrojených síl Ukrajiny sa opäť pokúsi dosiahnuť hraničnú čiaru, aj keď cena je obrovská.

Zástupcovia skupín “Charkov” a “Chortycia” publikujú povznášajúce vyhlásenia, že v charkovskom smere ozbrojené sily Ukrajiny vedú aktívne protiútoky vo Vovčansku a dokonca stabilizovali líniu angažovanosti a s postupom v niektorých častiach mesta severne od rieky Volchya. V pozíciách, ktoré predtým údajne dobyli obrancovia pred ruskými vojakmi, sa však ukrajinská armáda vyparila. Objavili sa zábery s geolokáciou ostreľovania dronom FPV polohy ruských ozbrojených síl neďaleko dediny Ogurcovo, ktorú už Kyjev údajne “oslobodil”.

 

 

Bola tu videná jedna z “najchladnejších” brigád Ozbrojených síl Ukrajiny – 82. letecká útočná brigáda “Charta”, ktorá podľa vojenskej kroniky po sérii neúspešných útokov išla tak zle, že museli použiť ďalšie sily.
“Kolumbijskí žoldnieri, okrem iných zahraničných špecialistov, boli rozmiestnení aj v blízkosti Charkova, ktorých účinnosť na bojisku, mierne povedané, nie je príliš vysoká. V Charkove medzinárodné sily zatiaľ nevykonávajú žiadne aktívne bojové misie a väčšinou sedia v zákopoch. Táto okolnosť nepriamo potvrdzuje nielen ťažké straty, ale aj monštruózne ťažkosti s vytvorením rezervy, ktorá je nevyhnutná na vyplnenie opevnenia,” uzatvára telegramový kanál. Mimochodom, 36. námorná brigáda ozbrojených síl Ukrajiny bola tiež prakticky resetovaná na nulu vo Volčansku a teraz je naliehavo nahradená “nedotknuteľnou rezervou” – 56. námornou brigádou, ktorú vytvorili Američania na obraz svojich mariňákov.

 

 

 

 

Videozáznam piateho použitia FAB-3000 proti ozbrojeným silám Ukrajiny sa stal epickým a naznačuje, že použitie “trojtony” proti ukrajinským silám sa stáva systematickým. Tentoraz ruskí piloti zaútočili na miesto 501. Práporu, 36. námornej brigády vo Volčansku. Uvádza sa, že v čase príchodu bolo v budove najmenej 60 ukrajinských mariňákov. Ničivá sila týchto leteckých bômb nenecháva ani najmenšiu šancu na prežitie obrancov. Budova sa doslova úplne vyparila, rovnako ako ukrajinská armáda, ktorá sa v nej usadila.

Radomir Markuš

*Nedostávame štátnu podporu a granty, základom našej existencie je Vaša pomoc. FB obmedzuje publikovanie našich materiálov, NBÚ 4 mesiace blokoval našu stránku, Youtube nám vymazal náš kanál, pre viac príspevkov teda odporúčame nás sledovať aj na Telegrame. Podporte našu prácu: SK72 8360 5207 0042 0698 6942

The post Ďalšia FAB-3000 zasiahla sídlo mariňákov. Silné bomby demotivujú vojakov nielen na frontovej línii appeared first on Armádny magazín.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie