Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dám ju do nádoby a po dvoch dňoch lopatkovec zalejem. Je tam viac kvetov ako listov

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sveten). Predpokladá sa, že lopatkovec prinesie šťastie každému, kto sa oň riadne stará. Preto je tak dôležité podporiť rastlinu cennou výživou. Vyrobte si domáce hnojivo pre lopatkovec z dvoch zložiek. Ako oživiť lopatkovec?Foto: shutterstock/Sveten Znalci rastlín vedia, že lopatkovec je známy aj ako mierová ľalia. Svoje meno dostal podľa […]
Menej ako 1 min. min.

11.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sveten).

Predpokladá sa, že lopatkovec prinesie šťastie každému, kto sa oň riadne stará. Preto je tak dôležité podporiť rastlinu cennou výživou. Vyrobte si domáce hnojivo pre lopatkovec z dvoch zložiek.

Ako oživiť lopatkovec?
Foto: shutterstock/Sveten

Znalci rastlín vedia, že lopatkovec je známy aj ako mierová ľalia. Svoje meno dostal podľa bielych kvetov, ktoré majú tvar polootvoreného pohára. Rastlina má veľké, tuhé, intenzívne zelené listy. V domácnosti má nielen dekoratívnu funkciu, ale aj čistí vzduch. Ak jej zabezpečíte vhodné podmienky, bude oku lahodiť po celý rok.

Čím zalievať lopatkovec, aby kvitol? Zapamätajte si jedno pravidlo

Lopatkovec zvlhčuje vzduch, absorbuje toxíny a spóry plesní. Okrem toho podľa feng-šuej vyžaruje pozitívnu energiu a uľahčuje zaspávanie. Práve z týchto dôvodov ho ľudia často umiestňujú do spálne. Aby plnil svoju funkciu, musí sa udržiavať v čistote. Na listoch nesmie ležať prach a kvetinu by ste nemali zabúdať pravidelne polievať.

Lopatkovec pochádza z trópov Kolumbie a Venezuely.
Foto: shutterstock/FotoHelin

Nemá vysoké nároky, ale nesmie sa zanedbať starostlivosť, pretože listy rýchlo odumierajú a hnednú. Lopatkovec má rád čistú, mäkkú vodu s izbovou teplotou. Potrebuje častú zálievku, ale v malom množstve. Ak je pôda príliš mokrá, účinok bude opačný a listy zožltnú.

Ako oživiť lopatkovec? Potrebujete len šupku z jedného ovocia a vodu

Suchý vzduch je pre rastliny najhoršou nočnou morou. Počas horúčav je dobré pokropiť jej listy vodou. Lopatkovec nepohrdne ani domácim hnojivom. To by sa malo aplikovať raz za dva týždne počas vegetačného obdobia. Budete potrebovať len dve veci, ktoré máte pravdepodobne doma: vodu a banánovú šupku. Šupku dôkladne umyte a vložte do nádoby. Zalejte ju teplou vodou, nádobu uzavrite, pretrepte a odložte na 2 dni na tmavé a chladné miesto. Po uplynutí tejto doby odvar zrieďte vodou v pomere 1:1 a kvet zalejte. Tá sa vám odvďačí nápadnými kvetmi a lesklými listami.

Aby ste lopatkovec oživili, zalejte ho domácim hnojivom z banánových šupiek.
Foto: shutterstock/johan kusuma

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lopatkovec kvitne po celý rok. Potrebuje správne podmienky a čarovnú živinu

Má lopatkovec veľa listov, ale žiadne kvety? Odstráňte tri chyby. Bude to nerozpoznateľné

The post Dám ju do nádoby a po dvoch dňoch lopatkovec zalejem. Je tam viac kvetov ako listov appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie