Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Daň za grganie kráv či za meno vlastného dieťaťa. Aké najbizarnejšie dane platia vo svete?

Predstavte si, že by ste museli platiť daň za každé spláchnutie toalety alebo za meno, ktoré vyberiete pre svoje dieťa. Znie to šialene, však? Ale vo svete predsa existujú miesta, kde sú takéto dane realitou. Poďme sa pozrieť na niektoré z najbizarnejších daní, ktoré na svete štáty od občanov vyberajú. Upozornil na ne portál Euronews. […]
Menej ako 1 min. min.

Predstavte si, že by ste museli platiť daň za každé spláchnutie toalety alebo za meno, ktoré vyberiete pre svoje dieťa.

Znie to šialene, však? Ale vo svete predsa existujú miesta, kde sú takéto dane realitou. Poďme sa pozrieť na niektoré z najbizarnejších daní, ktoré na svete štáty od občanov vyberajú. Upozornil na ne portál Euronews.

92%

Zarábaj aj ty na raste kryptomien.

Začni ich nakupovať na Bitmarkets a získaj 100 dolárový vstupný bonus.

Sponzorovaný obsah

Daň za grganie kráv

Na Novom Zélande na krátku dobu zaviedli daň za grganie kráv zameranú na zníženie emisií skleníkových plynov, najmä metánu, ktorý produkuje poľnohospodársky sektor. Táto daň však čelila veľkému odporu a nakoniec ju museli zrušiť.

Kritika poľnohospodárov na seba nenechala dlho čakať

Poľnohospodárstvo na Novom Zélande je už teraz jedným z najefektívnejších z hľadiska uhlíkovej stopy. Farmári argumentovali, že ďalšie dane na emisie by zvýšili náklady, znížili konkurencieschopnosť a ohrozili pracovné miesta.

Kritici upozorňovali na to, že bez jasného plánu a nástrojov na zníženie emisií by daň len poškodila farmárov. Minister poľnohospodárstva Todd McClay zdôraznil, že vláda sa zaviazala plniť klimatické záväzky bez toho, aby poškodzovala miestne farmy.

Daň za meno dieťaťa

Vo Švédsku musia rodičia platiť daň za výber nezvyčajných mien pre svoje deti. Táto daň môže dosiahnuť až 717,06 eur. Niektoré mená, ako napríklad Allah a Ikea, sú zakázané, zatiaľ čo iné, ako Lego a Google, sú povolené. Švédske úrady musia schváliť meno dieťaťa pred jeho piatimi narodeninami.

Aký to má účel?

Cieľom tejto dane je zabrániť tomu, aby deti dostávali mená, ktoré by mohli byť považované za nevhodné alebo ťažko vysloviteľné. Švédska daňová agentúra má prísne pravidlá týkajúce sa schvaľovania mien, aby zabezpečila, že mená nebudú deťom spôsobovať problémy v budúcnosti.

Podobné obmedzenia existujú aj v iných krajinách, ako sú Japonsko a Francúzsko, kde sú zakázané hanlivé alebo ponižujúce mená, zatiaľ čo na Novom Zélande sú zakázané oficiálne tituly ako mená.

Máte robota? Tak si zaň zaplaťte

The post Daň za grganie kráv či za meno vlastného dieťaťa. Aké najbizarnejšie dane platia vo svete? appeared first on KRYPTOMAGAZIN.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie