Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Daniari na Orave zabavili tony sušeného tabaku. Škodu vyčíslili na takmer tri milióny eur

Viac ako 20 ton nelegálneho sušeného tabaku zabavili príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚ FS) v kamióne a skladovacej hale v obci Oravská Jasenica. Škoda na spotrebnej dani dosahuje 2 857 000 eur. Informoval o tom hovorca Finančnej správy Daniel Súkup. Akciu „Distribútor“ pripravili v spolupráci s kolegami z Poľska. Zastavili v rámci nej kamión, ktorý […]
Menej ako 1 min. min.

Viac ako 20 ton nelegálneho sušeného tabaku zabavili príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚ FS) v kamióne a skladovacej hale v obci Oravská Jasenica. Škoda na spotrebnej dani dosahuje 2 857 000 eur. Informoval o tom hovorca Finančnej správy Daniel Súkup.

Akciu „Distribútor“ pripravili v spolupráci s kolegami z Poľska. Zastavili v rámci nej kamión, ktorý bol celý naložený škatuľami plnými sušeného tabaku.

Čo sa mení v postupoch daniarov? Po novom sa zameriavajú na transferové oceňovanie

Následne robili prehliadku skladovacej haly, v ktorej našli naložené ďalšie škatule. „Celkovo bolo v rámci akcie zaistených 114 škatúľ naplnených sušeným tabakom o celkovej hmotnosti 20 554 kilogramov,“ vyčíslil Súkup.

Zadržali tiež dvoch mužov poľskej národnosti, jeden z nich kládol pri zadržiavaní aktívny odpor. Príslušníci museli použiť donucovacie prostriedky ako hmaty, chvaty, údery a varovné výstrely.

Finančná správa odhalila na východe nelegálny biznis s cigaretami

Následnou lustráciou zistili, že ide o nebezpečnú osobu. „Muž bol viackrát hľadaný na národnej úrovni a v minulosti bol v Poľsku odsúdený za viacero trestných činov,“ priblížil hovorca.

Nakoľko vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu skrátenia dane a poistného, vyšetrovateľ Finančnej správy zadržaným osobám vzniesol obvinenie a vzali ich do väzby.

V prípade preukázania podozrení a dokázania viny hrozí obvineným trest odňatia slobody v rozsahu tri až desať rokov, uzavrel Súkup.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK