Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Daniarom došla trpezlivosť. Biznis podtatranského podnikateľa s hydinou mieri do konkurzu

Slovenskí hydinári majú za sebou náročný rok. Vlaňajšok ich postavil pred viaceré výzvy, o čom informovala ešte ku koncu decembra 2023 Únia hydinárov. Potrápili ich zvyšujúce sa náklady na energie, pracovnú silu alebo na kŕmne zmesi.  Miliónové dlhy známych hydinárov. V pozadí vidieť človeka obvineného z daňových trestných činov Situáciu im navyše komplikujú aj avizované […]
Menej ako 1 min. min.

Slovenskí hydinári majú za sebou náročný rok. Vlaňajšok ich postavil pred viaceré výzvy, o čom informovala ešte ku koncu decembra 2023 Únia hydinárov. Potrápili ich zvyšujúce sa náklady na energie, pracovnú silu alebo na kŕmne zmesi. 

Miliónové dlhy známych hydinárov. V pozadí vidieť človeka obvineného z daňových trestných činov

Situáciu im navyše komplikujú aj avizované zmeny v zahraničných reťazcoch, ktoré pôsobia na tuzemskom trhu a do roku 2025 chcú úplne prestať s predajom vajec z klietkových chovov. Hydinári upozorňujú na to, že nemajú prostriedky, aby mohli priestory svojich biznisov upraviť tak, aby boli zvieratá držané v podstielkovom alebo vo voliérovom chove. 

Problematikou zlepšenia podmienok nosníc sa však zrejme nebudú musieť zaoberať v spoločnosti Hydina Slovensko. V registri úpadcov na webovej stránke ministerstva spravodlivosti pribudol dokument, ktorý hovorí o začiatku konkurzného konania proti rovnomennej eseročke. Tú do konkurzu poslal Daňový úrad v Banskej Bystrici ako aktuálne príslušný správca dane a veriteľ dotknutého dlžníka. Proti uzneseniu nie je prípustné sa odvolať.

Peniaze nevedia dlhodobo vymôcť 

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 78% na dočítanie.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie