Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Danko očakáva pri STVR šialenstvo. Opozícia avizuje obštrukcie, zamestnanci RTVS živú reťaz

Zamestnanci RTVS sa na znak smútku odejú do čierneho. Pôjde o symbolické gesto, ktorým dajú najavo svoju nespokojnosť s novým zákonom o Slovenskej televízii a rozhlase z dielne rezortu Martiny Šimkovičovej. Nie je to však jediný krok, ktorý plánujú. „Je to len prvá reakcia, budeme v protestoch pokračovať. V hre je aj živá reťaz okolo […]
Menej ako 1 min.

Zamestnanci RTVS sa na znak smútku odejú do čierneho. Pôjde o symbolické gesto, ktorým dajú najavo svoju nespokojnosť s novým zákonom o Slovenskej televízii a rozhlase z dielne rezortu Martiny Šimkovičovej. Nie je to však jediný krok, ktorý plánujú.

„Je to len prvá reakcia, budeme v protestoch pokračovať. V hre je aj živá reťaz okolo rozhlasu i ďalšie aktivity, ktoré vám zatiaľ neprezradím,“ povedala pre HN Soňa Weissová, členka Koordinačného výboru zamestnancov RTVS za verejnoprávnosť a nezávislosť.

Pellegriniho náhradník Demečko pre HN: Vyjadrenie pána Huliaka by som asi nekomentoval

Dodala, že výbor je apolitická organizácia a protestné akcie by robil v prípade, že by podobný zákon presadzovala aj iná vládna garnitúra alebo moc. Zamestnanci to deklarujú aj vo videu, ktoré vytvorili vo voľnom čase. Hlavným problémom je, že zákon nedokáže zaručiť nezávislosť televízie a rozhlasu či zabrániť zasahovaniu politickej moci do spravodajstva a publicistiky.

V tejto veci sa aj mimovládne organizácie Nadácia Zastavme korupciu, Via Iuris, Transparency International Slovensko, INEKO, Investigatívne centrum Jána Kuciaka, MEMO 98 a Reportéri bez hraníc obrátili na Európsky parlament i Európsku komisiu.

Dozorná rada

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 76% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie