Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Danko zdôraznil potrebu transparentnosti vo financovaní mimovládnych organizácií

Slovenská národná strana (SNS) očakáva schválenie svojich predložených návrhov týkajúcich sa rekreačných poukazov a mimovládnych organizácií v Národnej rade Slovenskej republiky. Andrej Danko, podpredseda parlamentu a líder SNS, uviedol na tlačovej konferencii, že koalícia je v tejto otázke jednotná. Zákon o rekreačných poukazoch, ktorý umožní zamestnancom preniesť ich na rodičov, podľa Danka nebude problematický. No […]
Menej ako 1 min. min.

Slovenská národná strana (SNS) očakáva schválenie svojich predložených návrhov týkajúcich sa rekreačných poukazov a mimovládnych organizácií v Národnej rade Slovenskej republiky.

Andrej Danko, podpredseda parlamentu a líder SNS, uviedol na tlačovej konferencii, že koalícia je v tejto otázke jednotná.

Zákon o rekreačných poukazoch, ktorý umožní zamestnancom preniesť ich na rodičov, podľa Danka nebude problematický. No diskusiu k novele zákona o neziskových organizáciách vníma problematicky. Vyjadril obavy, že v treťom sektore sa vytvárajú podmienky na politickú činnosť a preto chcú vedieť, kto ich financuje.

Danko zdôraznil potrebu transparentnosti vo financovaní mimovládnych organizácií, najmä tých, ktoré dostávajú financie zo zahraničia. Chcú, aby boli takéto organizácie označované ako “spolupracujúce osoby so zahraničím”.

Rudolf Huliak, poslanec za SNS, vysvetlil, že ich záujem nie je zakázať alebo obmedziť činnosť mimovládnych organizácií, ale skôr transparentne preukázať tok finančných prostriedkov.

Adam Lučanský, ďalší poslanec za SNS, informoval, že rokovania o návrhu zákona už prebehli na úrade vlády aj so zástupcami mimovládnych organizácií. Ich zámerom nie je stiahnuť návrh zákona, ale pokračovať v rokovaniach s koaličnými partnermi.

Opoziční poslanci kritizovali novelu zákona, ktorá podľa nich spochybňuje dôveryhodnosť neziskových organizácií. Poukázali aj na možný rozpor s Ústavou SR a európskym právom.

©Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie