Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dánsky lodný gigant dosiahne vyššie zisky. Pomohol mu silný dopyt a nebezpečná kríza

Dánska lodná skupina AP Moller-Maersk už druhýkrát v priebehu mesiaca zvýšila odhad zisku za celý rok pre silný dopyt na trhu kontajnerov a krízu v Červenom mori. Informuje o tom na základe správy Reuters. Maersk najnovšie očakáva základný zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou v rozsahu sedem miliárd dolárov (6,46 miliardy eur) až deväť miliárd dolárov, čo je […]
Menej ako 1 min. min.

Dánska lodná skupina AP Moller-Maersk už druhýkrát v priebehu mesiaca zvýšila odhad zisku za celý rok pre silný dopyt na trhu kontajnerov a krízu v Červenom mori. Informuje o tom na základe správy Reuters.

Maersk najnovšie očakáva základný zisk pred úrokmi, zdanením, odpismi a amortizáciou v rozsahu sedem miliárd dolárov (6,46 miliardy eur) až deväť miliárd dolárov, čo je nárast oproti predchádzajúcej predpovedi o štyri až šesť miliárd dolárov.

Spoločnosť predpovedá v roku 2024 voľný peňažný tok vo výške aspoň jednej miliardy dolárov.

Spoločnosť, ktorá je považovaná za barometer svetového obchodu, uviedla, že eviduje známky preťaženia prístavov, najmä v Ázii a na Blízkom východe, a očakáva ďalšie zvýšenie sadzieb za kontajnerovú prepravu. Tieto faktory prispejú k lepšej finančnej výkonnosti Maersk v druhej polovici 2024.

Maersk už minulý mesiac zvýšil svoj odhad zisku za celý rok, keď zverejnil výsledky za 1. štvrťrok 2024. Poukázal pritom na silný dopyt a vyššie sadzby za prepravu, keďže lode sa plavili po dlhšej trase okolo Južnej Afriky, aby sa vyhli konfliktom v Červenom mori.

Spoločnosť v pondelok uviedla tiež, že čelí značnému preťaženiu terminálov v stredomorských a ázijských prístavoch, čo spôsobilo meškania plavidiel.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie