Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Daří se mi, zhodnotila své výstupy Nerudová. Kandidatury do europarlamentu se vzdát nehodlá

Bývalá kandidátka na prezidentský post v rozhovoru pro web iDnes.cz zhodnotila své působení v debatách lídrů do eurovoleb. Podle jejích slov se jí daří a změny ve volebních průzkumech vnímá v klidu. „Situace se mění každým dnem, teď byl hokej. Pro nás je to důvod udělat všechny věci, které jsme měli naplánovány,“ řekla Nerudová. MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Se […]
Menej ako 1 min. min.

Bývalá kandidátka na prezidentský post v rozhovoru pro web iDnes.cz zhodnotila své působení v debatách lídrů do eurovoleb. Podle jejích slov se jí daří a změny ve volebních průzkumech vnímá v klidu. „Situace se mění každým dnem, teď byl hokej. Pro nás je to důvod udělat všechny věci, které jsme měli naplánovány,“ řekla Nerudová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Se skleničkou mě nevyfotíte, řekla Schillerová v Partii. Lidé na internetu se teď baví jejími fotkami

„STAN byl vždy stranou druhé volby, takže musíme přesvědčit všechny občany, aby nás přišli volit. Aby se Evropa nedostala do spárů populistů a euroalibistů,“ podotkla s tím, že kandidátka nestojí pouze na ní a že všichni v týmu usilovně pracují.

Ohledně své aspirace na post eurokomisařky uvedla, že nadcházející víkendové volby „rozdají úplně jinak karty v Evropském parlamentu, ale i na domácí scéně“. „Myslím, že toto se řeší, až si vydefinujeme, jaké chceme portfolio a podobně,“ pronesla. Kandidatury na post europoslankyně se však vzdát nehodlá. „Ne, k tomu nemám žádný důvod,“ zdůraznila.

Minulý týden zahýbalo veřejným prostorem zpráva Deníku N, podle které se lidé z Mendelovy univerzity, kde Nerudová působila jako rektorka v letech 2018 až 2022, těší na její odchod do evropského úřadu, jak se vyslovil především vedoucí Ústavu financí a účetnictví Jan Hanousek.

„Něco takového lze samozřejmě považovat za zásadní manažerské selhání, protože takové věci manažer prostě tisku říkat nemá. Když má člověk na tomto postu nějaký problém, má to řešit se svými zaměstnanci,“ odvětila a dodala, že pokud měla s někým problém, neřešila ho skrze média.

Obrat v postoji vlády k migračnímu paktu –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ po chvále ministra Víta Rakušana (STAN) až po zdržení se během hlasování –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ je podle ní důsledek toho, že dokument během dalšího jednání v trialogu prošel značnými změnami.

„Česká vláda si logicky vytvořila pozici, že to nebude blokovat, ale zároveň nebude hlasovat pro. Tak, aby to mohlo projít Evropským parlamentem. Protože v tuto chvíli máme dveře otevřené dokořán, nemáme kontrolu, kdo se nám tady pohybuje, je tam odložená platnost dva roky. Takže logické, zodpovědné a konstruktivní řešení bylo nechat projít pakt v takovéto podobě a okamžitě začít pracovat na tom, aby byla představena další legislativní opatření,“ poznamenala jednička kandidátky STAN. Pronesla také, že nelegální migraci „nikdo nechce a musíme mít kontrolu, kdo se nám tu pohybuje“.

Možný zájem o post poslankyně v příštích sněmovních volbách Nerudová odmítla. „Vedu tři roky permanentní kampaň a příští rok ji opravdu nepovedu. To vám mohu garantovat,“ dodala.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Ostuda a hřebíček do rakve důvěry v české politiky, říká Valeš o testování poslanců na drogy

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie