Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dáte do hrnca, uvaríte a to je všetko? Niet divu, že brokolica stráca farbu a chuť. To môžete napraviť

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/ Polina Tankilevitch). Ako uvariť brokolicu, aby nestratila farbu a estetický vzhľad a pritom chutila výborne? Pomôže vám jednoduchý trik. Odteraz bude vždy chutná a zelená. Ako variť brokolicu, aby nestratila farbu?Foto: pexels/ Polina Tankilevitch Varenie brokolice sa môže zdať jednoduché, ale ak chcete zabezpečiť, aby bola brokolica po […]
Menej ako 1 min. min.

4.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/ Polina Tankilevitch).

Ako uvariť brokolicu, aby nestratila farbu a estetický vzhľad a pritom chutila výborne? Pomôže vám jednoduchý trik. Odteraz bude vždy chutná a zelená.

Ako variť brokolicu, aby nestratila farbu?
Foto: pexels/ Polina Tankilevitch

Varenie brokolice sa môže zdať jednoduché, ale ak chcete zabezpečiť, aby bola brokolica po vytiahnutí z vody stále zelená a pekne vyzerala, je dobré pamätať na jednu vec. V opačnom prípade sa môže zmeniť na nevzhľadnú kašu.

Hodiť brokolicu do osolenej vody a to je všetko? Zabudnite na dobrú chuť a vzhľad

Varenie brokolice je pomerne jednoduchá úloha. Mnohí ľudia ju jednoducho nakrájajú na menšie kúsky, hodia na niekoľko minút do vriacej a osolenej vody, potom ju vytiahnu a podávajú na jedenie. Pritom takýto postup, hoci je najjednoduchší, nezriedka zahŕňa stratu nielen farby, ale aj zodpovedajúcej pružnosti a výživovej hodnoty zeleniny. To všetko premení predtým chutné ružičky na nevzhľadnú hmotu. Ako sa to dá napraviť?

Ako uvariť brokolicu, aby zostala zelená? Najlepší recept

Najlepší recept na varenú brokolicu.
Foto: shutterstock/mama_mia

Správnym uvarením brokolica nielenže bude vyzerať zeleno a esteticky aj naservírovaná na tanieri, ale zachová si aj viac nutričných hodnôt. Takže aj keď vás vizuálne hľadiská nelákajú, oplatí sa použiť jednoduchý trik, aby to bolo oveľa zdravšie . v čom spočíva tajomstvo? Vodu na brokolicu nielen osoľte, ale pridajte aj trochu cukru. Samotnú zeleninu namočte do vody s octom, potom dôkladne opláchnite a rozdeľte na menšie časti. Keď voda v hrnci vrie, vhoďte do nej ružičky asi na 3 minúty. Po uplynutí tejto doby odstavte nádobu z ohňa, prikryte pokrievkou a odstavte na max. 4-5 minút. Až potom zeleninu preceďte, no nevynechávajte ani jeden krok. 

Nezabudnite na túto činnosť po varení. Dá sa jesť surová brokolica?

Po vybratí brokolice z hrnca je dôležitá ešte jedna činnosť, aby bola chutná, pekná a zdravá. Ide o jej preliatie studenou vodou. Potom bude vyzerať naozaj chutne, presne ako na obrázku z kuchárskej knihy. A, samozrejme, nemôžete zabudnúť na jedinečnú chuť. A ak nie ste fanúšikom varenej zeleniny, nič nie je stratené. Pokiaľ netrpíte dráždivým črevom alebo inými tráviacimi ťažkosťami, môžete ju jesť aj surovú. Je to skutočná vitamínová bomba.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento recept na brokolicu bol zobrazený 56 miliónkrát. Rozruch spôsobila kombinácia dvoch zložiek

Umývate brokolicu pod tečúcou vodou? Všetok hmyz v nej stále hniezdi. „Nová fóbia odomknutá“

The post Dáte do hrnca, uvaríte a to je všetko? Niet divu, že brokolica stráca farbu a chuť. To môžete napraviť appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie