Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dávajte si pozor na tieto stromy. Ak si jeden z nich zasadíte do záhrady, budete to po rokoch trpko ľutovať. Zvýšia vaše účty

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/alessandro guerriero). Stromy v záhrade sú počas horúčav skutočnou spásou. Poskytujú vám príjemný tieň a chránia vás pred páliacim slnkom. Často si však neuvedomujete, že výber nesprávneho druhu môže mať nepríjemné následky. Viete, ktoré stromy by ste nemali vysádzať v okolí domu? Ktoré stromy by ste nemali vysádzať v […]
Menej ako 1 min. min.

31.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/alessandro guerriero).

Stromy v záhrade sú počas horúčav skutočnou spásou. Poskytujú vám príjemný tieň a chránia vás pred páliacim slnkom. Často si však neuvedomujete, že výber nesprávneho druhu môže mať nepríjemné následky. Viete, ktoré stromy by ste nemali vysádzať v okolí domu?

Ktoré stromy by ste nemali vysádzať v okolí domu?
Foto: shutterstock/alessandro guerriero

Výber správnych stromov do záhrady môže ovplyvniť nielen jej vzhľad, ale aj funkčnosť. Chránia vás pred vetrom, znižujú hluk alebo filtrujú vzduch. Môžu tiež poskytovať úkryt niektorým druhom drobných živočíchov, takže sa môžete spoľahnúť na priateľské susedstvo veveričiek alebo vtákov. Musíte si však dávať pozor na niektoré nebezpečenstvá stromov pri dome a vyberať druhy do záhrady s rozumom.

Ktoré stromy nesadiť v blízkosti domu? Existuje niekoľko druhov, na ktoré si treba dať pozor

Pri výsadbe stromov v blízkosti domu by ste mali zohľadniť špecifické vlastnosti jednotlivých druhov. Ak v blízkosti domu vysadíte vŕbu alebo topoľ, môžete riskovať poškodenie základov a kanalizácie. Tieto stromy majú silne vyvinuté korene a ich rýchly rast môže spôsobiť škody. Okrem toho sa konáre vŕb rýchlo lámu a sú krehké, čo môže predstavovať nebezpečenstvo pre zaparkované autá alebo hrajúce sa deti. Ak ich chcete vysadiť v záhrade, robte tak nie bližšie ako 6 metrov od domu. Niektoré stromy majú negatívny vplyv na trávnik, takže ak chcete mať svieži, zelený trávnik, nevysádzajte hrab, brezu alebo smrek. Sterilizujú pôdu a odoberajú veľa vody, čo spôsobuje, že trávnik veľmi rýchlo podlieha hnilobe.

Orech produkuje látky, ktoré poškodzujú okolité stromy a rastliny.
Foto: shutterstock/Peter Turner Photography

Breza a podobné listnaté dreviny môžu v záhrade narobiť veľa rozruchu aj padajúcim lístím. Nielenže ovplyvňujú estetiku, ale môžu viesť aj k upchatiu odtokových rúr alebo žľabov. Spôsobujú vám veľa problémov, takže ak nemáte čas na veľké čistenie, vzdajte sa ich. Orechové stromy sú skutočným nepriateľom krásnej záhrady. Produkuje látku, ktorá poškodzuje stromy a rastliny a spôsobuje ich odumieranie. Najlepšie je vysadiť ho mimo akýchkoľvek plodín, v rohu pozemku.

Ktoré stromy sa oplatí vysadiť v záhrade? Tieto druhy si priam pýtajú, aby tam mohli žiť

Niektoré druhy stromov majú funkcie, ktoré významne ovplyvňujú kvalitu vášho života na danom mieste. Keď si okolo domu vysadíte cédre, komáre sa vám budú vyhýbať veľkým oblúkom. Gaštany sú skvelé ako filter vzduchu a široká koruna lipy vás chráni pred slnkom. Lipové kvety lákajú aj včely, ktoré občas opelia rastliny v záhrade.

Céder patrí medzi najkrajšie ihličnany pestované v záhrade.
Foto: shutterstock/Menno van der Haven

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šťava z týchto stromov je pramenitý energetický nápoj. Nápoj na anémiu, slabé vlasy a imunitu

Najzdravšie stromy pre vašu záhradu. Zasaďte a vychutnajte si chuť

The post Dávajte si pozor na tieto stromy. Ak si jeden z nich zasadíte do záhrady, budete to po rokoch trpko ľutovať. Zvýšia vaše účty appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie