Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dávate tanier pod strúhadlo? Robíte to zle. Ukázala lepší spôsob. „To som netušila“

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív). Ako správne používať strúhadlo bez toho, aby ste zvyšovali neporiadok okolo seba? Áno, ukázalo sa, že aj my to robíme zle. Jedna kreatívna žena priznala, že si to uvedomila až po 43 rokoch života s ním. Ako správne používať strúhadlo bez toho, aby ste zvyšovali neporiadok okolo […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Súkromný archív).

Ako správne používať strúhadlo bez toho, aby ste zvyšovali neporiadok okolo seba? Áno, ukázalo sa, že aj my to robíme zle. Jedna kreatívna žena priznala, že si to uvedomila až po 43 rokoch života s ním.

Ako správne používať strúhadlo bez toho, aby ste zvyšovali neporiadok okolo seba? Áno, ukázalo sa, že aj my to robíme zle.
Foto: Súkromný archív

Strúhadlo je nenápadný, ale užitočný kuchynský nástroj, ktorý výrazne uľahčuje prípravu mnohých jedál. Stačí pár pohybov a zelenina, ovocie alebo napríklad syr sa nastrúhajú na malé kúsky. To je ideálne napríklad na prípravu šalátov alebo pizze.

Na čo sa používa štvrtá strana strúhadla? Začnete ju používať od dnešného dňa

Obľúbené strúhadlo vyrobené z kovu má zvyčajne štyri strany s rôzne veľkými otvormi. Na čo ich najčastejšie používame?

Najväčšie otvory sú vhodné najmä na rôzne druhy žltého syra na pizzu alebo zapekanie, ako aj na jablká a mrkvu na koláče alebo zemiaky na iné jedlá. Vypráža sa na nich aj maslo.

Drobné, blízko seba umiestnené otvory možno použiť na výrobu hoblín, napríklad parmezánu na pizzu a cestoviny alebo čokolády na dezerty. Niektorí ľudia na nich strúhajú aj starý chlieb na strúhanku.

Strana s ostrými, vypuklými otvormi sa najčastejšie používa na strúhanie cesnaku, zázvoru alebo citrusovej kôry.

Dlhé dvojité nože, ktoré sa používajú pomerne zriedkavo, sú ideálne na strúhanie mäkkej zeleniny, ako sú napríklad uhorky.

Ako používate strúhadlo? Ak to robíte takto, robíte chybu

Pri strúhaní syra alebo zeleniny umiestnite strúhadlo vertikálne a pod neho položte hlboký tanier, do ktorého budú spracované produkty padať. To je zvyčajne nepohodlné, pretože málokedy máme dostatočne veľký tanier, na ktorý by sa strúhadlo zmestilo, a ľahko sa pošmykne, nehovoriac o tom, že kúsky syra alebo mrkvy lietajú všade. Jednoduchá úloha sa môže zmeniť na poriadny neporiadok. Istý umelec však ukázal, ako nastrúhať potrebné ingrediencie oveľa jednoduchším spôsobom.

Ukázala, ako sa strúhadlo ľahšie používa. „Nemala som o tom ani potuchy.“

Celé tajomstvo spočíva v položení strúhadla na stôl. Namiesto vertikálne, do taniera, ho položte horizontálne. Keď ho použijete, nastrúhané produkty budú padať na vnútornú stranu protiľahlej steny. – Mala som 43 rokov, keď som sa to naučila,“ priznala žena. Metóda „ležmo“ znižuje neporiadok a problémy s udržiavaním vertikálnej polohy džbánu. Hoci ju samotnú jej objav prekvapil a video zaplavili komentáre, nie všetci používatelia internetu zdieľali jej nadšenie.

63 rokov a nemal som ani potuchy

Aj tak ich musíte dať do misky alebo na tanier, takže ich okamžitým použitím ušetríte jeden krok.

Vyzerá to oveľa jednoduchšie

Robíte si zo mňa srandu?

TIP! Len nezabudnite, že ak máte ostré otvory na opačnej strane, položte strúhadlo na dosku na krájanie. Ochránite tak svoju pracovnú dosku pred poškriabaním.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Má sa strúhadlo používať takto? Ľudia sú neveriaci. „Prečo ma to nenapadlo?“

Lepí sa syr na strúhadlo? Ja už tento problém nemám. Len jedna tekutina z kuchyne

The post Dávate tanier pod strúhadlo? Robíte to zle. Ukázala lepší spôsob. „To som netušila“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie