Zum Inhalt springen
Capital.com – Ticker Tape Widget

Mehr anzeigen...

Generische Selektoren
Nur exakte Übereinstimmungen
Suche im Titel
Suche im Inhalt
Beitragstyp-Selektoren
Speisekarte

Čína kritizuje NATO za kroky v Ázii a Tichomorí, žiada zmenu postoja

Čína kritizovala v utorok NATO za jeho kroky v ázijsko-tichomorskej oblasti a žiadala Alianciu, aby prehodnotila svoje kroky. Informujú o tom agentúry AFP a DPA. Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien uviedol, že Peking nesúhlasí s „hanobením“ zo strany NATO a odmieta, aby Aliancia Čínu využívala ako zámienku na zásahy v oblasti Ázie a […]
Weniger als 1 Minute. min.

Čína kritizovala v utorok NATO za jeho kroky v ázijsko-tichomorskej oblasti a žiadala Alianciu, aby prehodnotila svoje kroky. Informujú o tom agentúry AFP a DPA.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Lin Ťien uviedol, že Peking nesúhlasí s „hanobením“ zo strany NATO a odmieta, aby Aliancia Čínu využívala ako zámienku na zásahy v oblasti Ázie a Tichého oceána.

„Takzvaná bezpečnosť NATO je na úkor bezpečnosti iných krajín a jeho kroky prinášajú mimoriadne vysoké bezpečnostné riziko pre svet a oblasť (juhovýchodnej Ázie),“ povedal Ťien. NATO podľa jeho slov nepretržite rozširuje svoju moc za svoje hranice a vyvoláva konfrontácie, pričom Čína buduje vo svete mier a prispieva ku globálnemu rozvoju.

Ruská korveta a čínske bojové lode podnikli cvičenie vo Filipínskom mori

Jednou z tém samitu NATO vo Washingtone (9. – 11. júla) má byť aj ďalší postup voči Číne a posilnenie spolupráce NATO v indo-tichomorskej oblasti, pripomína DPA. Okrem 32 členských krajín budú prítomní aj lídri Austrálie, Japonska, Nového Zélandu a Južnej Kórey.

Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg v pondelok uviedol, že ich účasť potvrdzuje, že „naša bezpečnosť nie je regionálna“, ale globálna. „To sa jasne potvrdzuje vo vojne na Ukrajine, kde Irán, Severná Kórea a Čína podporujú Rusko a umožňujú jeho nezákonnú vojnu agresie voči Ukrajine,“ citovala Stoltenberga AFP.

Hat Ihnen der Artikel gefallen? Unterstützen Sie SIA NEWS!

Ihre Unterstützung hilft uns, den Betrieb und die Weiterentwicklung des SIA NEWS-Systems fortzusetzen.
Vielen Dank für all Ihre Unterstützung.

Geben Sie einen gültigen Betrag ein.
Vielen Dank für Ihre Unterstützung.
Ihre Zahlung konnte nicht verarbeitet werden.
revolut banner

Kategorien

de_DE_formal