Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Debakl vlády v Německu? Zklamaný Scholz se po volbách nechce smířit s úspěchem krajní pravice

„Je třeba z toho mít obavy. Nelze si na to zvyknout a je naším úkolem zatlačit je zpět,“ řekl Scholz o růstu popularity krajní pravice. ČTĚTE DÁLE: Zemětřesení v Německu? Výsledek AfD je šokující, říká Zrno. Odhalil příčiny vzestupu pravice Volby v Německu s 30 procenty vyhrála opoziční konzervativní unie CDU/CSU a s odstupem asi 14 […]
Menej ako 1 min. min.

„Je třeba z toho mít obavy. Nelze si na to zvyknout a je naším úkolem zatlačit je zpět,“ řekl Scholz o růstu popularity krajní pravice.

ČTĚTE DÁLE: Zemětřesení v Německu? Výsledek AfD je šokující, říká Zrno. Odhalil příčiny vzestupu pravice

Volby v Německu s 30 procenty vyhrála opoziční konzervativní unie CDU/CSU a s odstupem asi 14 procentních bodů skončila na druhém místě AfD následovaná SPD. Sociální demokraté a také další dvě strany vládní koalice, tedy Zelení a liberální svobodní demokraté (FDP), utrpěli ztráty.

„Pro všechny tři vládní strany to bylo špatné,“ řekl Scholz. Poznamenal, že aby bylo možné voliče získat zpět, nelze pokračovat stejným způsobem. Dodal ale, že je nezbytné pokračovat v práci, aby bylo možné ukázat modernizaci země a výsledky činnosti vlády před nadcházejícími spolkovými volbami. Ty se budou konat za rok na podzim.

Scholz se také vyjádřil k sestavení nové Evropské komise. Tu chce znovu vést její stávající šéfka Ursula von der Leyenová, která se opírá o vítězství unie CDU/CSU. Šéf CDU Friedrich Merz dnes vyzval vládu, aby výsledek hlasování respektovala, a podpořila tak von der Leyenovou. Scholz k tomu řekl, že je pro rychlé personální řešení vedoucího postu a že šéf eurokomise musí mít většinu demokratických stran v Evropském parlamentu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Posílení krajní pravice a pád Zelených. Voliči vybrali nové europoslance, co od nich očekávat?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie