Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dedo ukázal trik, ako nabrúsiť tupé nože na obyčajnom hrnčeku či na fľaši od piva

Či už ste kulinársky nadšenec alebo trávite veľa času v prírode, pravdepodobne často používate nôž. A mal by byť ostrý, pretože tupý nôž je nepoužiteľný a nebezpečný. V skutočnosti platí, že čím ťažšie sa musíte snažiť niečo rozrezať, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa porežete. Nadšení kuchári majú pravdepodobne viac nožov ako nadšení táborníci. A […]
Menej ako 1 min. min.

Či už ste kulinársky nadšenec alebo trávite veľa času v prírode, pravdepodobne často používate nôž. A mal by byť ostrý, pretože tupý nôž je nepoužiteľný a nebezpečný. V skutočnosti platí, že čím ťažšie sa musíte snažiť niečo rozrezať, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa porežete.

Nadšení kuchári majú pravdepodobne viac nožov ako nadšení táborníci. A pravdepodobne budú mať po ruke aj ocieľku. V prírode môže byť situácia trochu komplikovanejšia. Ale obaja môžu využiť tipy, ako urobiť tupé nože ostrými, aj keď sa potrebný nástroj niekam zatúlal.

Pomôcť môže hrnček na kávu aj brúsny papier.

Keramických hrnčekov má doma každý dostatok. Vezmite jeden a otočte ho hore dnom. Nájdite najhrubšiu, neglazovanú časť hrnčeka, aby sa na stole nešmýkal. Pod uhlom 10° po nej prechádzajte brúsnym papierom, kým nebude opäť ostrá ako britva. Rovnakým spôsobom môžete použiť aj spodnú časť taniera.

Ak máte dva nože, môžete jeden oostriť o druhý. Nesmiete však brúsiť čepeľ o čepeľ, zničili by ste ich obe. Vždy musíte brúsiť čepeľ jedného o chrbát druhého.

Nožnice aj nože môžete brúsiť obyčajným brúsnym papierom. Ak máte po ruke hrubší aj jemnejší, začnite s najhrubším a dopracujte sa k najjemnejšiemu. Namiesto brúsneho papiera dobre poslúži pilník na nechty.

Okno auta a fľaša piva

Možno vás to prekvapí, ale brúsiť môžete aj na skle, napríklad na okne auta. Musíte ho však stiahnuť. Jeho drsná, zaoblená hrana dokonale nabrúsi vaše čepele. Stačí niekoľkokrát prejsť oboma stranami noža po hrane skla. Môžete použiť aj rozbitú fľašu alebo akýkoľvek úlomok. Ich hrany sú tiež neleštené a dostatočne ostré na nabrúsenie noža. Ak nemáte po ruke črepy, prejdite čepeľou noža po ústí fľaše.

Na otvorenom priestranstve postačí kameň

Potrebujete naostriť nože uprostred prírody? Nájdite hladký, plochý kameň alebo tehlu a prechádzajte po ňom čepeľou ako po brúske. Dobre vám poslúži aj lopata, najlepšie oceľová.

Všetky tieto metódy vám pomôžu nabrúsiť nielen nože, ale aj nožnice. V prípade nožníc však môžete použiť aj alobal. Naskladajte ho čo najvyššie a potom ho rozrežte na malé kúsky. Strihaním hliníka sa nabrúsia aj nožnice.

Existuje mnoho spôsobov, ako to urobiť. Ak teda máte tupý nôž alebo nožnice a nemáte ocieľku, v okolí nájdete množstvo predmetov, ktoré vám pomôžu vyriešiť váš problém. Dávajte však pozor, aby ste si neublížili.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie