Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Delegáciu AfD v europarlamente bude viesť Aust, Kraha z nej vylúčili pre škandály

Delegáciu populisticko-nacionalistickej strany Alternatíva pre Nemecko  bude v Európskom parlamente viesť René Aust. Novozvolení europoslanci za stranu tak v pondelok rozhodli po tom, čo člena AfD a lídra európskej kandidátky Maximiliana Kraha z delegácie vylúčili pre jeho nedávne škandály, informujeme o tom podľa agentúry AFP. Rozhodnutie o Krahovi oznámila spolupredsedníčka AfD Alice Weidelová niekoľko hodín po […]
Menej ako 1 min. min.

Delegáciu populisticko-nacionalistickej strany Alternatíva pre Nemecko  bude v Európskom parlamente viesť René Aust. Novozvolení europoslanci za stranu tak v pondelok rozhodli po tom, čo člena AfD a lídra európskej kandidátky Maximiliana Kraha z delegácie vylúčili pre jeho nedávne škandály, informujeme o tom podľa agentúry AFP.

Rozhodnutie o Krahovi oznámila spolupredsedníčka AfD Alice Weidelová niekoľko hodín po zverejnení výsledkov volieb do europarlamentu, v ktorých AfD skončila druhá so ziskom 15,9 percenta hlasov.

Očakáva sa, že Krah, ktorý ostane členom AfD, si svoj získaný mandát v EP uplatní, nebude však súčasťou delegácie svojej strany. Naopak, dvojka kandidátky AfD a poslanec Bundestagu Petr Bystroň, ktorý bol spájaný s ruskou propagandou a dezinformačnými kampaňami, v delegácii zostáva.

Na poste šéfa delegácie strany bude Aust, ktorý doteraz pôsobil ako námestník šéfa regionálnej pobočky AfD v stredonemeckej spolkovej krajine Durínsko.

Krah sa v posledných týždňoch zmietal vo viacerých škandáloch. AfD mu zakázala verejne vystupovať na podujatiach spájaných s eurovoľbami, pretože relativizoval zločiny nacistických  jednotiek SS.

Taktiež je obviňovaný z toho, že prijímal finančné prostriedky z Ruska a Číny. Neskôr sám oznámil, že končí aj v predsedníctve AfD. Nemecké úrady zároveň nedávno začali vyšetrovať Krahovho asistenta pre podozrenia zo špionáže pre Peking.

Europarlamentná frakcia Identita a demokracia, združujúca populistické pravicové strany, nedávno vylúčila AfD zo svojich radov. Odôvodnila to tým, že nechce byť spájaná s incidentmi, do ktorých je zapletený Krah.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie