Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Demokratičtí papaláši diskutují o „intervenci“ k odstranění Joea Bidena z kandidátky, naléhají na Obamu, aby se toho ujal

V prvé řadě je třeba připomenout, že Obama záhy po čtvrteční příšerné debatě svoji oddanou loutku podpořil. To tedy znamená, že demokraté, kteří by chtěli vyměnit Bidena za jiného kandidáta, musí nejprve přesvědčit Obamu – pak se teprve může nasadit nová loutka. Na straně demokratů se nadále dostavuje zoufalství po výkonu v debatě Joea Bidena […]
3 min.

V prvé řadě je třeba připomenout, že Obama záhy po čtvrteční příšerné debatě svoji oddanou loutku podpořil. To tedy znamená, že demokraté, kteří by chtěli vyměnit Bidena za jiného kandidáta, musí nejprve přesvědčit Obamu – pak se teprve může nasadit nová loutka.

Na straně demokratů se nadále dostavuje zoufalství po výkonu v debatě Joea Bidena a jeho tvrdohlavém odmítání odstoupit ze závodu.

Nyní se s nadějí obracejí k Baracku Obamovi, aby je zachránil před volební katastrofou.

Deník Daily Mail v sobotu uvedl, že dárci z řad demokratů diskutují o myšlence intervence vedené Obamou, která by přesvědčila Joea Bidena, aby odstoupil.

44. prezident je považován za jednoho z mála lidí v Demokratické straně, spolu s Clintonovou, Pelosiovou a Schumerem, kteří mají moc poslat Bidena k ledu.

Kromě toho se setkali s dárci z řad demokratů ohledně toho, jaká tajemná pravidla by Bidena proti jeho vůli vyřadila z kandidátky a nahradila ho na srpnovém sjezdu DNC.

Mezitím důsledky debaty způsobily, že dárci Demokratické strany nadhodili myšlenku „intervence“ vedené Obamou, aby úřadující prezident pochopil co má dělat poté, co byl široce zesměšňován za svůj výkon proti Trumpovi.

Podle osoby obeznámené s tímto úsilím probíhaly diskuse s politickými poradci o tajemných pravidlech, podle nichž by Biden mohl být proti své vůli odstraněn z kandidátky a nahrazen na srpnovém Národním sjezdu Demokratické strany nebo před ním.

I když čas ukáže, zda Obama jejich nabídku přijme, 44. prezident prozatím stojí za Bidenem.

„Špatné debatní večery se stávají,“ napsal Obama na X. „Ale tyto volby jsou stále volbou mezi někým, kdo celý život bojoval za obyčejné lidi, a někým, kdo se stará jen o sebe.“

Bidena ovšem nepodpořil pouze Obama, ale i další Deep State demokrat – Bill Clinton. Ten má stále v rámci strany značný vliv.

Clinton po debatě napsal na X:

„Hodnocení debaty přenechám učencům, ale vím toto: na faktech a historii záleží. Joe Biden nám dal 3 roky pevného vedení, stabilizoval nás po pandemii, vytvořil rekordní počet nových pracovních míst, dosáhl skutečného pokroku při řešení klimatické krize a zahájil úspěšné úsilí o snížení inflace, a to vše při vytahování z bažiny, ve které nás zanechal Donald Trump. To je to, co je v listopadu skutečně v sázce.“

Pomineme-li fakt, že většina toho, co píše, jsou nesmysly (inflaci „zařídil“ především Biden), pak se zdá, že z nějakého důvodu chce na postu Deep State tuto loutku udržet. A to i přesto, že panují pochybnosti o tom, že je Biden schopen další 4 roky na postu přežít.

Bidena po debatě podpořila i manželka bývalého prezidenta Hillary Clintonová.

Nicméně stále je hlasů, které vyzývají k výměně Bidena, víc než dost. Jde o některá mainstreamová média, která fandí demokratům i řadu politiků, kteří ho podporovali, ale po debatě mu už nevěří.

Katastrofou pro Bidena byla i debatní skupina nerozhodnutých voličů. Ta vzniká před každými volbami a je složena z nezávislých kandidátů, kteří volí pokaždé jinak. Právě pro ně jsou určeny předvolební debaty.

Frank Luntz, který tyto debaty tradičně vede, během debaty uspořádal živou diskusní skupinu s nerozhodnutými voliči.

Po debatě Luntz napsal: „Dvanáct ze čtrnácti říká, že se nyní přiklání k Trumpovi. Jeden si vybral Bidena a jeden se nerozhodnul. Pro demokraty je to naprostá katastrofa.“

Luntz se připojil ke Squawk Boxu na CNBC a řekl: „Za celou svou profesní kariéru jsem absolvoval 32 debat, nikdy nikdo neodstupoval… a v roce 2020 jsem byl velmi naštvaný na Donalda Trumpa. Nikdy jsem neviděl takové představení, jaké jsem viděl včera večer.“

„Moje cílová skupina přišla nerozhodnutá z nerozhodnutých států. Dvanáct ze čtrnácti se přiklonilo k Donaldu Trumpovi. Pouze jeden byl pro Joea Bidena.

To jsme ještě nikdy neměli. Nacházíme se skutečně na neprobádaném území. Nejvíc mě překvapilo, že voliči Joea Bidena v roce 2020 ho nechtějí mít na kandidátce v roce 2024. Bidena volila polovina z oněch 14 dotázaných.“

Množí se i různé výzvy – a to dokonce i od voličů demokratů. Uvidíme, jak dalece to něco změní, podle některých tvrzení se má dnes Biden sejít s celou rodinou a rozhodnout se co dál.

Nicméně zde rozhoduje zejména jeho manželka a Obama, takže bude záležet na nich, zda nakonec bude vyměněn.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 0 Průměrně: 0]

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie