Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Demokratov v eurovoľbách podporia tri mimoparlamentné strany, Naď sa zo spolupráce a presadzovania spoločných hodnôt teší (video)

Kandidátku Demokratov sa rozhodli podporiť preto, že zdieľajú takmer rovnaké hodnoty a majú podobný program.
Menej ako 1 min. min.

20.5.2024 (SITA.sk) – Mimoparlamentné strany Občianski demokrati Slovenska (ODS), Demokratická strana a Fórum podporujú vo voľbách do Európskeho parlamentu stranu Demokrati. Oznámili to v pondelok na spoločnej tlačovej besede.

Predseda ODS generál Pavel Macko povedal, že kandidátku Demokratov sa rozhodli podporiť preto, že zdieľajú takmer rovnaké hodnoty, majú podobný program a je presvedčený, že na kandidátke majú veľa kvalitných kandidátov.

Zastúpenie demokratickej strany

Podľa neho by nebolo správne tri týždne pred eurovoľbami rezignovať na korektnú politickú súťaž a strany by mali v rámci kampane pozitívne predstavovať svoj program.

Sme presvedčení, že Slovenská republika potrebuje v Európskom parlamente zastúpenie demokratickej, proeurópskej a prozápadnej strany, akou je strana Demokrati,“ povedal Macko.

Strana Fórum podporuje Hamrana

Predseda strany Fórum Zsolt Simon skonštatoval, že po dlhšej úvahe sa rozhodli podporiť kandidátku Demokratov, pričom osobitne podporujú Štefana Hamrana, ktorý je predstaviteľom maďarskej menšiny.

Je treba, aby sme v Európskom parlamente mali ľudí, ktorí tam nejdú len na politický dôchodok, ale tam chcú pracovať. Pre nás predstavuje Európska únia hodnoty, ktoré sme si vydobyli a o ktoré nechceme prísť,“ skonštatoval.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Proeurópske postoje

Líder Demokratickej strany Jozef Rajtár poznamenal, že strana Demokrati im je blízka pre svoje proeurópske postoje aj pre konkrétne skutky a ich kandidátov pokladá za odborníkov.

Štefan Hamran podľa neho reprezentuje snahy za právny štát a spravodlivosť, Jozef Mihál je zas expertom na dane a odvody.

Podpora v eurovoľbách

Predseda strany Demokrati Jaroslav Naď vyjadril stranám vďaku za podporu a zároveň potešenie z toho, že demokratické strany dokážu spolupracovať.

Náš program poznáte – nikdy neustupujeme zlu, vždy bojujeme za spravodlivosť, nespochybňujeme ani jedným milimetrom naše členstvo v Európskej únii a v NATO, záleží nám na zdravej ekonomike, na občanoch Slovenskej republiky,“ prízvukoval.

Na otázku, či takáto podpora nesignalizuje ďalšiu spoluprácu týchto strán do budúcnosti, povedal, že zatiaľ netreba z toho robiť žiadne závery.

Poďme krok po kroku. Teraz sme sa dohodli na podpore v eurovoľbách, všetko ostatné je otázka pre budúcnosť,“ uviedol.

Viac k témam: Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Demokratov v eurovoľbách podporia tri mimoparlamentné strany, Naď sa zo spolupráce a presadzovania spoločných hodnôt teší (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie