Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Denník N spísal požiadavky na politikov, vraj „aby bolo lepšie“. Monika Beňová reaguje

www.slovanskenoviny.sk/rss Monika Beňová má vlastné podmienky! Tie adresovala Denníku N ako odpoveď na ich výzvu. Medzi podmienkami Denníka N by ste totiž ťažko hľadali aspoň trošku sebareflexie od novinárov. Spísali v podstate len požiadavky na politikov, konkrétne očividne na politikov súčasnej vlády, ako sa majú správať voči novinárom.     Monika Beňová má vlastné podmienky! Medzi podmienkami Denníka […]
Menej ako 1 min. min.

www.slovanskenoviny.sk/rss

Monika Beňová má vlastné podmienky! Tie adresovala Denníku N ako odpoveď na ich výzvu.

Medzi podmienkami Denníka N by ste totiž ťažko hľadali aspoň trošku sebareflexie od novinárov. Spísali v podstate len požiadavky na politikov, konkrétne očividne na politikov súčasnej vlády, ako sa majú správať voči novinárom.    

Monika Beňová má vlastné podmienky!

Medzi podmienkami Denníka N je napríklad taká, aby politici chodili do relevantných politických diskusií a naopak nechodili do „dezinfo“ médií.

Odpoveď Moniky Beňovej pre Denník N na seba nenechala dlho čakať. „Pekný deň, dennikN napísal “podmienky” kedy bude lepšie. Tak dovoľte, špeciálne pre dennikN a spol. môj návrh plánu,“ začína svoj príspevok europoslankyňa. Spísala 10 podmienok.

Média nebudú rozhodovať, s kým kto môže či nemôže robiť rozhovory

Média budú klásť slušné otázky k téme a nebudú v publikovaných článkoch vytrhávať odpovede politikov z kontextu a dopĺňať ich vlastným “hodnotiacim úsudkom”. Nebudú fabulovať a svoje názory vydávať za “pravdu”.

Politické diskusie nebudú v réžii zástupca koalície kritizovaný moderátorom/kou verzus zástupca opozície podporovaný moderátorom/kou. Moderátori/ky si odpustia prihlúple úsmevy, prevracanie očami a podivné zvuky ktoré vydávajú pri a po vstupoch koaličných politikov. Tiež nepovažujem za primerané coming out v politických reláciách či vedenie súboja s majiteľmi a vedením médií.

Média nebudú označovať politikov neprimeranými výrazmi a už vôbec nie ich voličov. Ak sa tak stane, ospravedlní sa šéfredaktor a vyvodí voči príslušnému novinárovi/ke opatrenie, ktoré budú publikovať. To sa vzťahuje aj na tzv. karikatúry v médiách.

Média nebudú vytvárať priestor pre politikov, ktorí vulgárne osočujú politických súperov a už vôbec nie voličov.

Médiá zverejnia, od koho získali informácie v rozpore s platnou legislatívou, napr. zo spisov, z OČTK a pod.

Polícia si bude plniť všetky svoje zákonné povinnosti rovnako voči všetkým. Politikom, novinárom, sudcom, prokurátorom, lekárom, učiteľom a pod. A v prípade že príde k útokom alebo urážkam budeme si všetci rovní, nie že politik musí zniesť “viac” lebo je verejne činná osoba.

Média nebudú rozhodovať, s kým kto môže či nemôže robiť rozhovory a prestanú sa vzájomne obviňovať z konšpirácií či dezinformácií. Všetci dajú priestor kritickej debate, aj keď sa s názorom nestotožňujú. To môžu potom uviesť.

SÚHLASÍM ale mohli ste s tým začať vo vašom návrhu. Všetko by sa zjednodušilo.

Média budú publikovať názory zainteresovaných strán bez toho, aby niektorý protežovali či iní hanili alebo zosmiešňovali.

Súhlasím. A aby ste ukázali, že to myslíte vážne, skúste sa toho držať šimečkovských 100 dní, aby sme vám začali veriť.

ereport.sk

Príspevok Denník N spísal požiadavky na politikov, vraj „aby bolo lepšie“. Monika Beňová reaguje je zobrazený ako prvý na .

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie