Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dermatologička odporúča metódu „dvoch prstov“. Zabudnete na spálenie od slnka

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok/@drwhitneybowe/snímka obrazovky). Koľko opaľovacieho krému použiť? Niektorí ľudia to nevedia a nanášajú hrubé vrstvy, ktoré vôbec nechránia dostatočne. Dermatologička Whitney Boweová ukázala trik s použitím dvoch prstov. Vďaka jednoduchej metóde nenanesiete príliš veľa ani príliš málo krému. Koľko opaľovacieho krému použiť?Foto: tiktok/@drwhitneybowe/snímka obrazovky Blíži sa dlho očakávané leto a […]
Menej ako 1 min. min.

16.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: tiktok/@drwhitneybowe/snímka obrazovky).

Koľko opaľovacieho krému použiť? Niektorí ľudia to nevedia a nanášajú hrubé vrstvy, ktoré vôbec nechránia dostatočne. Dermatologička Whitney Boweová ukázala trik s použitím dvoch prstov. Vďaka jednoduchej metóde nenanesiete príliš veľa ani príliš málo krému.

Koľko opaľovacieho krému použiť?
Foto: tiktok/@drwhitneybowe/snímka obrazovky

Blíži sa dlho očakávané leto a dovolenky a teda aj sezóna návštev jazera, mora a opaľovania. Ženy a muži sa dokonca často rozhodnú pre poslednú menovanú aktivitu každý voľný letný deň, keď si ľahnú do záhrady a čakajú, kým slnečné lúče príjemne obklopia telo. Počas tohto obdobia je lepšie používať opaľovacie krémy, aby sa predišlo bolestivým spáleninám pokožky. Tie sa môžu objaviť až časom. Koľko krému však treba na telo naniesť, aby bol účinný?

Koľko opaľovacieho krému použiť? Toto množstvo stačí na dostatočnú ochranu pokožky

V súčasnosti mnohí upozorňujú na to, že opaľovacie krémy by sa nemali používať len v lete, ale aj v chladnejších ročných obdobiach. Pomôže to ochrániť pokožku pred škodlivým UV žiarením.

Dermatologička Dr. Whitney Bowe vo videu na TikToku ukázala jednoduchý spôsob, ako zistiť, koľko opaľovacieho krému potrebujeme. Ide o metódu dvoch prstov. Stačí naniesť množstvo krému podľa priloženého videa a potom si ním potrieť tvár. Ďalšiu vrstvu si dajte na krk a uši. Toto množstvo stačí, aby ste si nenaniesli príliš veľa alebo príliš málo.

Ako sa zdravo opaľovať? Výrazne tým znížite možnosť poškodenia pokožky

V záujme vašej pokožky sa oplatí vedieť, ako sa opaľovať, aby ste ju poškodili čo najmenej. V prvom rade sa vyhýbajte slnku v čase jeho najväčšej intenzity. Zvyčajne sú to hodiny medzi 10:00 a 16:00. Používajte opaľovací krém, noste ochranný odev a na slnko si zvykajte postupne. A nezabudnite piť vodu a sledovať svoju pokožku (skontrolujte, či sa na nej neobjavili nejaké zmeny, a ak áno, vyhľadajte dermatológa).

V prvom rade sa vyhýbajte slnku v čase jeho najväčšej intenzity. Zvyčajne sú to hodiny medzi 10:00 a 16:00.
Foto: shutterstock/Opat Suvi

TIP: Ak ste boli príliš dlho na slnku a utrpeli ste bolestivé popáleniny, neváhajte a choďte k lekárovi. Problém spoznáte podľa začervenania, pálenia a bolestivých pľuzgierov. Odborník na základe svojich odborných znalostí vyberie správne prostriedky, ktoré vám prinesú úľavu. Okrem toho je vždy vhodné poradiť sa s ním o vhodnom opaľovacom kréme pre vašu pokožku, ktorý ju najlepšie ochráni.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Páli vás pokožka po opaľovaní? Vyskúšajte domáce prostriedky na spálenie od slnka

Pri opaľovaní nejedzte. Škvrny a zmena farby zaručené

The post Dermatologička odporúča metódu „dvoch prstov“. Zabudnete na spálenie od slnka appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie