Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Destabilizácia Blízkeho východu. Británia, Francúzsko aj Európska únia odsúdili iránsky útok na Izrael

Britský premiér Rishi Sunak v noci nedeľu odsúdil prebiehajúci iránsky útok proti Izraelu ako “bezohľadný”. Varoval, že tieto údery môžu vyvolať napätie a destabilizovať región. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP. Izraelská armáda v sobotu večer informovala, že Irán vypálil zo svojho územia desiatky dronov, ktoré podľa nemenovaných zdrojov prileteli okolo 02:00 miestneho času (01:00 nášho času). […]
Menej ako 1 min. min.

Britský premiér Rishi Sunak v noci nedeľu odsúdil prebiehajúci iránsky útok proti Izraelu ako “bezohľadný”. Varoval, že tieto údery môžu vyvolať napätie a destabilizovať región. Informujeme o tom podľa správy agentúry AFP.

Izraelská armáda v sobotu večer informovala, že Irán vypálil zo svojho územia desiatky dronov, ktoré podľa nemenovaných zdrojov prileteli okolo 02:00 miestneho času (01:00 nášho času). Spustenie útoku potvrdili aj iránske elitné Revolučné gardy.

Čína vyjadrila hlboké znepokojenie v spojitosti s útokmi Iránu na Izrael. Chce zabrániť eskalácii

“Irán opäť ukázal, že chce zasiať chaos na vlastnom dvore,” vyhlásil Sunak s tým, že Británia bude naďalej podporovať bezpečnosť Izraela aj regionálnych partnerov vrátane Jordánska a Iraku.

“Francúzsko s najväčšou rozhodnosťou odsudzuje útok, ktorý Irán podnikol proti Izraelu. Rozhodnutím podniknúť túto bezprecedentnú akciu Irán dosiahol novú úroveň destabilizácie a riskuje vojenskú eskaláciu,” uviedol šéf francúzskej diplomacie Stéphane Séjourné na sociálnej sieti X. Zopakoval, že Paríž bude podporovať bezpečnosť Izraela.

Podľa vysokého predstaviteľa Únie pre zahraničnú a bezpečnostnú politiku Josepa Borrella predstavuje “neprijateľný” iránsky útok “bezprecedentnú eskaláciu”, ktorá ohrozuje regionálnu bezpečnosť.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie