Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

„Deštruktívne myšlienky“: Putin vyzval na ochranu jednoty ľudu a vylúčil ruský útok na Európu

Ruský prezident Vladimir Putin sa počas pracovnej cesty v Toržoku rozprával s vojenskými pilotmi. Vyzval na ochranu jednoty ľudí, vyjadril sa k vyhláseniam na Západe o „ruskej hrozbe“ a vysvetlil, v akom prípade by na Ukrajine nedošlo k špeciálnej operácii. “Deštruktívne myšlienky” Hlava štátu počas návštevy na stretnutí s pilotmi v 344. štátnom stredisku pre […]
Menej ako 1 min. min.

Ruský prezident Vladimir Putin sa počas pracovnej cesty v Toržoku rozprával s vojenskými pilotmi. Vyzval na ochranu jednoty ľudí, vyjadril sa k vyhláseniam na Západe o „ruskej hrozbe“ a vysvetlil, v akom prípade by na Ukrajine nedošlo k špeciálnej operácii.

“Deštruktívne myšlienky”

Hlava štátu počas návštevy na stretnutí s pilotmi v 344. štátnom stredisku pre bojové použitie a preškolenie posádok lietadiel vyzvala na dôkladné zváženie jednoty ruského ľudu.

“Akonáhle začneme realizovať tieto deštruktívne myšlienky o tom, že všetci ostatní sú tu cudzinci, zničíme krajinu a hlavnými obeťami budú Rusi“, povedal.

Putin priznal, že keď počuje „džingoistické“ heslá, že Rusko je len pre Rusov, má pocit úzkosti. Vyzval k tomu, aby sme vážne brali otázky zachovania medzietnického mieru v krajine.

„Musíte sa k tejto zložke správať veľmi dospelo, vážne, nemávať rukami a nekrútiť jazykom, ale premýšľať, keď vyslovujete každé slovo, každú frázu – myslite na to, že máme jednu veľkú zjednotenú vlasť,“ povedal Putin.

Podľa hlavy štátu by sa mal medzietnický mier v Rusku chrániť.

“Zároveň nesmieme nikdy zabúdať, že sme mnohonárodná, multináboženská krajina. Vždy sa musíme správať s rešpektom – a to je to, čo robíme – s našimi bratmi, predstaviteľmi iných náboženstiev: moslimami, Židmi, všetkým,” dodal.

“Nezmysel a nezmysel”

Vyhlásenia na Západe o údajných plánoch Ruska zaútočiť na Európu po Ukrajine sú nezmysly a nezmysly zamerané na zastrašenie vlastného obyvateľstva, povedal prezident.

Podľa neho sa americké satelity „obávajú veľkého, silného Ruska“, hoci to robia márne. “Nemáme žiadne agresívne úmysly voči týmto štátom,” zdôraznila hlava štátu.

To je úplný nezmysel – možnosť útoku na niektoré ďalšie krajiny, na Poľsko, pobaltské štáty, strašiť Čechov. Len nezmysel. Ďalší spôsob, ako oklamať svoje obyvateľstvo a vytiahnuť z ľudí ďalšie výdavky, prinútiť ich, aby toto bremeno znášali ich ramená, to je všetko

Putin ďalej uviedol, že Rusko sa nechystá bojovať s NATO, to je len nezmysel, rozdiel vo výdavkoch na armádu je veľký, upozornil a pripomenul, že v roku 2022 minuli Spojené štáty na vojenské výdavky 811 miliárd dolárov, kým Rusko 72 miliárd dolárov.

“Vzhľadom na tento pomer, ideme bojovať s NATO alebo čo? No, to je len nezmysel,” poznamenal Putin.

Pripomenul, že k hraniciam krajín NATO sa neposúva Rusko, ale približuje sa aliancia.

“Nikoho sme sa nedotkli – pohybovali sa oni smerom k nám. Možno sme prekročili oceán k hraniciam Spojených štátov? Nie, blížia sa k nám a priblížili sa. A čo robíme? My? Len chránime našich ľudí na našich historických územiach,“ povedal.

Poznamenal, že Rusko počas špeciálnej operácie na Ukrajine chráni ľudí na svojich historických územiach, ak by sa po rozpade ZSSR v Európe vybudoval bezpečnostný systém, nič by sa nestalo.

“Fungujú skvele”

Putin povedal, že nepochybuje o tom, že ozbrojené sily splnia zverené úlohy. Zároveň ocenil prácu letectva v zóne špeciálnej prevádzky ako výbornú.

“Všetci pracujú skvele, obrovským spôsobom prispievajú k dosiahnutiu spoločného víťazstva… Najdôležitejšie je, že všetci nebojácne bojujú, a tým obrovským, jednoducho obrovským prínosom k dosiahnutiu spoločného úspechu.”

Piloti útočných lietadiel podľa neho robia veľmi ťažkú ​​prácu. Putin tiež poznamenal prácu armády a bombardovacieho letectva, ako aj vojenského dopravného letectva.

Zároveň vyjadril presvedčenie, že stíhačky F-16, aj keď ich západné krajiny dodajú Ukrajine, nedokážu zmeniť situáciu na bojisku. Zdôraznil, že ak tieto stíhačky odštartujú z územia tretích krajín, stanú sa pre Rusko legitímnym cieľom. Okrem toho podľa prezidenta čaká F-16 rovnaký osud ako ostatné západné zariadenia dodané do Kyjeva – Rusko ich zničí.

-red2-

Ilustračné foto: V. Putin. Zdroj: TASR/AP cez teraz.sk/screenshot

28. marec 2024    05:54

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie