Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Detaily k vraždě 15letého Francouze: Matka afghánského vraha dala ubodanému chlapci facku

Postupně vyplouvají na povrch detaily k vraždě teprve 15letého Francouze. Podle posledních informací se se stejně starým vrhem znal a ubodán byl poté, co se pohádali. Po ubodání byl také okraden. Do kauzy se však zapletla i matka vraha. Svědectví, které podal nejen samotný vrah, ale také jeho starší bratra kamarád, bylo samozřejmě podáno tak, […]
Menej ako 1 min. min.

Postupně vyplouvají na povrch detaily k vraždě teprve 15letého Francouze. Podle posledních informací se se stejně starým vrhem znal a ubodán byl poté, co se pohádali. Po ubodání byl také okraden. Do kauzy se však zapletla i matka vraha.

Svědectví, které podal nejen samotný vrah, ale také jeho starší bratra kamarád, bylo samozřejmě podáno tak, aby byla co nejvíc očerněna oběť – a ospravedlněn vrah. Pravdu o zločinu se však zřejmě nikdo nedozví.

Abychom se pokusili uchopit prameny toho, co se v tuto chvíli jeví jako strašlivý zločinný impuls, musíme se vrátit o několik desítek minut zpět.

Scéna se odehrává uvnitř nabouraného auta, opuštěného Renaultu Twingo, kde se Matisse a Akmal (není to jeho pravé jméno), kteří se znají jen velmi málo, posadili ve společnosti dvou společných přátel.

Tuto sobotu, 27. dubna na konci odpoledne, se kvarteto pustilo do improvizované soutěže „freestyle rap.“

Na konci Akmalova vystoupení prý Matisse pronesl několik ponižujících slov, možná s nádechem výsměchu. Mladý Afghánec zareagoval rychle a navrhl fyzickou konfrontaci holýma rukama ve sklepě nedaleké budovy. Výzva byla přijata. Vypukl boj holými pěstmi.

Vzájemně se bili do obličeje, až tekla krev. Podle obžalovaného a dvou přítomných svědků (bratra a kamaráda obžalovaného) měl Matisse pronést několik slov, která byla vnímána jako urážky. „Poražený“ Afghánec však urážku nesnesl.

Hádka mezi patnáctiletými teenagery se změnila v horor.

Mladý Afghánec se vrátil do svého domu. Podle vysvětlení, které podal během policejní vazby, nezískal nůž v jejich bytě, ale ve společných prostorách, i když otázky na toto téma zůstávají otevřené.

Pak se vrátil ke skupině tří kluků, se kterými ještě před pár minutami rapoval. Vrátili se do opuštěného Twinga.

Akmal otevřel kufr auta a zaútočil na Matisse. Ten se vyprostil z vozidla a pokusil se utéct. Rány však pršely a útočníkův hněv se zdál být neuhasitelný.

Matisse se nakonec zhroutil padesát metrů od něj před zraky bezmocných místních obyvatel a jeho dvou přátel.

Akmalova matka, možná zalarmovaná křikem mladých lidí ze sousedství, prý dorazila na scénu za svým synem. Ale její přesná role v těch několika minutách, které obklopovaly spáchání faktů, musí být ještě prozkoumána.

Ve čtvrti Saint-Denis sousedé vykreslují obraz vznětlivé a dokonce násilné ženy, včetně manžela a pěti dětí (dvou chlapců a tří dívek), a především velmi psychicky labilní. Proto byli někteří sourozenci v posledních letech umístěni do pěstounských rodin.

Říká se, že dala mladému Matissovi facku, když už ležel ubodaný na zemi. Gesto, které by se podle některých svědků dalo interpretovat i jako marná snaha o oživení mladíka.

Podle zdroje blízkého případu trpí Akmal také poruchami osobnosti. Když se ho na to zeptáte, starší bratr Sahil přiznává, že jeho mladší bratr v poslední době užívá léky, aby reguloval své náhlé výkyvy nálad.

Dlouho se potýkal s problémy a mladí lidé ze sousedství ho vnímali negativně, a tak se snažil existovat všemi prostředky, zejména těmi nejnásilnějšími.

Tolik k případu, jehož vývoj ukazuje, že vrah nejspíš skončí na dětské psychiatrii – a za pár let bude volný, aby mohl opět vraždit…

 

 

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie