Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Detské inkluzívne ihrisko na Etape sa dokončí už čoskoro

Už v júni 2022 sa začalo s výstavbou detského inkluzívneho ihriska na Etape. Na výstavbu mesto dostalo dotáciu z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR vo výške 45-tisíc eur. Ihrisko by malo byť dokončené na konci augusta 2022. Mesto Žiar nad Hronom projekt spolufinancuje sumou 5-tisíc eur, ktorá bude využitá na terénne úpravy a […]
Menej ako 1 min. min.

Už v júni 2022 sa začalo s výstavbou detského inkluzívneho ihriska na Etape. Na výstavbu mesto dostalo dotáciu z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR vo výške 45-tisíc eur. Ihrisko by malo byť dokončené na konci augusta 2022.

Mesto Žiar nad Hronom projekt spolufinancuje sumou 5-tisíc eur, ktorá bude využitá na terénne úpravy a dopadové plochy. Dotácia 45-tisíc eur z ministerstva je primárne určená na výrobu a montáž hracích prvkov. Cieľom projektu je vybudovanie inkluzívneho ihriska, ktoré zabezpečí podporu socializácie a inklúzie detí. Vďaka špeciálnym úpravám budú môcť aktívne tráviť čas aj deti so zdravotným znevýhodnením.

Inkluzívne ihriská budú postupne vo všetkých slovenských krajoch. Aby dostali dotáciu, musia však splniť niekoľko podmienok, ktorými sú vyvýšené pieskovisko, kolotoč či špeciálna hojdačka, všetko prispôsobené aj pre deti na vozíku. Celkovo bude ihrisko tvoriť niekoľko hracích prvkov, ako spomínaný pieskoviskový čln, kolotoč, hojdačka hniezdo, ale aj altánok, veľká loď Nina pre deti od 3 do 14 rokov, reťazové hojdačky a fit dráha. Nezabúda sa tiež na lavičky a informačnú tabuľu.

Okrem toho bude súčasťou ihriska aj oddychová zóna pre mamičky či starých rodičov a altánok, kde sa môžu skryť pred dažďom aj silným slnkom. 

Ako uvádza Ľudmila Paššáková z Oddelenia mestských projektov MsÚ, v súčasnosti sa pracuje na finalizovaní prác na drevených detských prvkoch. ,,Zároveň nastúpili na práce aj technické služby, ktoré zabezpečujú terénne úpravy a dopadové plochy okolo všetkých prvkov podľa projektovej dokumentácie. Plánovaný termín ukončenia prác je koniec augusta 2022.“

Projekt inkluzívneho detského ihriska na oddychovej zóne Etapa je navrhnutý tak, aby bol vhodný pre všetkých členov komunity. Ihrisko má byť miestom, kde sa budú spoločne hrať a stretávať deti, učiť sa novým veciam a rozvíjať svoje schopnosti.

kh

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie