Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

DEVIATY HACKATHON SPOZNAL SVOJICH VÍŤAZOV Hackathon z dielne MIRRI SR, financovaný Plánom obnovy a odolnosti SR, opäť priniesol nový vietor do digitaliz…

💻 DEVIATY HACKATHON SPOZNAL SVOJICH VÍŤAZOV 🦾 🤖 Hackathon z dielne MIRRI SR, financovaný Plánom obnovy a odolnosti SR, opäť priniesol nový vietor do digitalizácie štátnej a verejnej správy. 🦿 Zúčastnilo sa ho 9 tímov súťažných tímov zložených zo študentov, vývojárov, či odborníkov na digitalizáciu. Vďaka nim Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) našiel spôsob, ako […]
Menej ako 1 min. min.

💻 DEVIATY HACKATHON SPOZNAL SVOJICH VÍŤAZOV 🦾

🤖 Hackathon z dielne MIRRI SR, financovaný Plánom obnovy a odolnosti SR, opäť priniesol nový vietor do digitalizácie štátnej a verejnej správy.

🦿 Zúčastnilo sa ho 9 tímov súťažných tímov zložených zo študentov, vývojárov, či odborníkov na digitalizáciu. Vďaka nim Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) našiel spôsob, ako automaticky vyhľadávať a generovať vzorové súťažné podklady a všeobecné obchodné podmienky.

💬 „Uplynulý štvrtok parlament schválil prelomovú novelu zákona o verejnom obstarávaní. A je mi veľkým potešením oznámiť, že v krátkej nadväznosti na to sa vďaka deviatemu hackathonu podaril ďalší veľký krok, ktorý má potenciál ešte väčšmi zefektívniť celý proces verejného obstarávania,“ povedal štátny tajomník Ivan Ivančin.

🗯 „Naším cieľom bolo nájsť digitálne riešenie, ktoré umožní štandardizáciu súťažných podkladov a odstránenie chybovosti,“ uviedol predseda Úradu pre verejné obstarávanie Peter Kubovič.

🥇 Víťazné digitálne riešenie – digitálnu platformu, ktorá automatizuje tvorbu a správu vzorových súťažných podkladov a všeobecných obchodných podmienok (VOP), predstavil tím FIIT STU, ktorý sa hackathonu zúčastnil po prvýkrát. Ich riešenie umožňuje automatické generovanie dokumentov, poskytuje upozornenia na chyby a legislatívne zmeny, a ponúka komplexné štatistiky pre verejné obstarávanie.

🥈 Na druhom mieste skončil tím Lwíčkovci – víťazi ôsmeho hackathonu a 🥉 tretie miesto obsadil tím Carameet.






Zdroj: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie