Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dezert ideálny na teplé dni. Jogurt skombinujem s týmito ingredienciami a vznikne nadpozemsky chutné duo

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/P Kyriakos). Snívate o ľahkom, zdravom a nízkokalorickom dezerte? Alebo chcete začať svoj deň sladko? V oboch prípadoch je krémový jogurt s netradičnými surovinami ideálnym riešením. Stačí len pár ingrediencií a z nudného mliečneho pohára sa stane skutočná hostina pre chuťové bunky a všetky zmysly. Snívate o ľahkom, zdravom […]
2 min.

20.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/P Kyriakos).

Snívate o ľahkom, zdravom a nízkokalorickom dezerte? Alebo chcete začať svoj deň sladko? V oboch prípadoch je krémový jogurt s netradičnými surovinami ideálnym riešením. Stačí len pár ingrediencií a z nudného mliečneho pohára sa stane skutočná hostina pre chuťové bunky a všetky zmysly.

Snívate o ľahkom, zdravom a nízkokalorickom dezerte?
Foto: shutterstock/P Kyriakos

Namiesto napchávania sa sladkými koláčmi alebo ťažko stráviteľnými dezertmi je oveľa lepšou voľbou prírodný jogurt! Ide o jednoduchý spôsob, ako si vykúzliť zdravé popoludňajšie občerstvenie so sladkým nádychom. Stačí nenápadný pohár prírodného alebo gréckeho jogurtu a vznikne skutočná pochúťka ideálna na teplé májové dni.

Prírodný jogurt spojený s nudou? Pridajte tieto ingrediencie

Dezert, raňajky alebo popoludňajšia desiata na báze prírodného alebo gréckeho jogurtu nemusia byť len nudnou verziou klasickej sladkej pochúťky. Fermentované mliečne výrobky majú veľmi priaznivý vplyv na tráviaci systém, preto sa ich oplatí zaradiť do každodenného jedálnička. Pohár jogurtu si, samozrejme, môžete trochu spestriť. Najobľúbenejšou verziou je tá s ovocím alebo granolou, ale my dnes stavíme na trochu iný spôsob.

Jogurt môžete ľubovoľne upraviť, stačí pridať napríklad granolu, mätu, obľúbené ovocie, obilniny alebo chia semienka.
Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko

Na prípravu rýchlej desiaty alebo zdravých raňajok z jogurtu netreba veľa. Najdôležitejšia je však vaša ochota a pridanie kokosových hoblín a mandlí. Všetko stačí nasekať a zmiešať s naším mliečnym krémom. Milovníci sladkého môžu pridať aj trošku medu a napríklad banán, ktorý sa sem výborne hodí. Garantujeme, že takéto duo z misky rýchlo zmizne!

Recept na expresný dezert z jogurtu. Stačí pár ingrediencií a je hotový

Ingrediencie:

100-150 g prírodného alebo gréckeho jogurtu

10 mandlí

lyžica kokosových hoblín

med alebo iné sladidlo

ideálne banán, jahody, maliny

Spôsob prípravy:

Najprv opatrne nasekajte mandle na malé kúsky.

Potom dajte jogurt do misky a zmiešajte ho s medom alebo iným sladidlom.

Teraz do mliečneho jogurtu pridajte kokosové hobliny, nadrobno nasekané mandle a nakoniec banán alebo iné obľúbené ovocie, napríklad sezónne ovocie ako jahody alebo maliny.

Takto pripravený jogurt je pripravený na podávanie – dezert chutí perfektne kedykoľvek počas dňa alebo sa výborne hodí ako zdravé, ľahké raňajky.

Tip: Jogurt môžete ľubovoľne upraviť, stačí pridať napríklad granolu, mätu, obľúbené ovocie, obilniny alebo chia semienka. Každá variácia chutí šialene dobre a hlavne je to zdravé jedlo dňa.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Dezert na rodinné oslavy. Vyrobíte ho za pár minút a vaši hostia budú nadšení

Tento tvarohový koláč s malinami pripravím za pár minút. Je krémový a ľahký ako obláčik vďaka zmesi syrov

The post Dezert ideálny na teplé dni. Jogurt skombinujem s týmito ingredienciami a vznikne nadpozemsky chutné duo appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie