Preskočiť na obsah
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dick Cheney, jehož války stály 4,5 milionu životů, říká, že Donald Trump je hrozbou pro globální bezpečnost

Pokud se alespoň trochu zajímáte o geopolitiku a americké války, pak vám jistě netřeba válečného štváče Dicka Cheneyho představovat. Cheney byl vždy platnou součástí US Deep State a – podobně jako exprezident Bush – byl vždy na straně válek, převratů a sankcí. Právě stávající podpora radikálně levicové političky Kamaly Harrisové ze strany takzvaných „RINO republikánů“ […]
Menej ako 1 min. min.

Pokud se alespoň trochu zajímáte o geopolitiku a americké války, pak vám jistě netřeba válečného štváče Dicka Cheneyho představovat. Cheney byl vždy platnou součástí US Deep State a – podobně jako exprezident Bush – byl vždy na straně válek, převratů a sankcí.

Právě stávající podpora radikálně levicové političky Kamaly Harrisové ze strany takzvaných „RINO republikánů“ (Republicans in name only) ukazuje na jednotnou americkou „uniparty,“ kterou nyní „narušili“ MAGA republikáni.

Je prakticky jisté, že setrvání US Deep State v podobě loutky z řad demokratů – v tomto případě Harrisové – na prezidentském postu by nadále udrželo všechny započaté války. A co víc, zřejmě bychom mohli očekávat i války nové, případně další eskalaci těch stávajících.

Tedy něco přesně v duchu toho, co prováděl svého času právě Dick Cheney…

Neokonzervativní válečný štváč Dick Cheney, jehož války na Blízkém východě a v Afghánistánu stály odhadem 4,5 milionu životů včetně tisíců Američanů, podpořil Kamalu Harrisovou na prezidentku, protože Donald Trump je podle něho hrozbou pro americkou republiku a světový mír.

V pátek Cheney řekl, že bude v listopadových volbách hlasovat pro demokratku Kamalu Harrisovou před kolegou republikánem Donaldem Trumpem, přičemž varoval, že Trumpovi „už nikdy nelze věřit.“

„V 248leté historii našeho národa nikdy nebyl jedinec, který by byl pro naši republiku větší hrozbou než Donald Trump,“ uvedl Cheney v prohlášení. „Pokoušel se ukrást poslední volby pomocí lží a násilí, aby se udržel u moci poté, co ho voliči odmítli. Už mu nikdy nelze svěřit moc.“

„Jako občané máme každý povinnost postavit zemi nad stranictví, abychom bránili naši ústavu. Proto budu hlasovat pro viceprezidentku Kamalu Harrisovou,“ pokračoval.

Mnoho lidí se však ptalo, zda by měl Cheney někoho poučovat o hrozbách, lžích a míru.

Bushova administrativa vedla USA do války v Afghánistánu a Iráku na základě lží se smrtelnými následky pro mír a stabilitu ve světě a za cenu milionů životů.

V Iráku zemřelo více než  4 500  Američanů – včetně více než 3 500 zabitých v aktivním boji – a až  205 000 iráckých  občanů zemřelo v jeho krvavé válce od začátku v březnu 2003.

Celkově si války Bushovy administrativy v Iráku, Afghánistánu a intervence v Pákistánu vyžádaly smrt 480 000 až 507 000 lidí – včetně téměř 7 000 amerických vojáků, kteří byli nasazeni v hotspotech na Blízkém východě.

Podle nedávného průzkumu Pew Research Center dnes drtivá  většina amerických  veteránů a občanů USA říká, že války Bushe a Cheneyho v Afghánistánu a Iráku „nestály za to bojovat.

 Stejně tak téměř šest z deseti Američanů tvrdí, že americká vojenská intervence v Sýrii nestojí za to bojovat  nebo riskovat další americké životy.

Bush také řekl publiku ve škole Nir, že čeho nejvíce lituje z doby, kdy byl prezidentem, bylo to, že neudělil amnestii pro odhadovaných 11 až 22 milionů nelegálních přistěhovalců žijících nelegálně ve Spojených státech, čímž zdánlivě napadl Trumpovo zaměření na prosazování imigračního zákona a zajištění hranice.

„Jsme národem přistěhovalců, ale jazyk, který dnes vychází ze systému, odmítá imigraci,“ řekl Bush, ža což si od Billa Clintona vysloužil souhlas a potlesk.

Bushovy pokračující útoky na exprezidenta Trumpa a jeho agendu „Amerika na prvním místě“ jsou v kontrastu s jeho mlčením a odmítáním odsoudit krajně levicovou politiku Obamovy administrativy.

“ Nemyslím si, že je pro zemi dobré, když bývalý prezident podkopává současného prezidenta ,“ řekl Bush v roce 2014, tedy za Obamovy vlády.

„Myslím, že v této věci je to pro prezidentství špatné,“ řekl.

Ohodnoťte tento příspěvek!

[Celkem: 2 Průměrně: 5]

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie

sk_SK