Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dieťa v kukle mierilo atrapou zbrane z idúceho auta na Pellegriniho dom. Polícia to rieši, hovorí Šutaj Eštok

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odsúdil incident zo štvrtka 30. mája pred domom používaným zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim. Na aute tam prišiel muž, ktorý svoje dieťa zamaskované v kukle na zadnom sedadle nechal mieriť na dom atrapou zbrane. Kde budú bývať prezident a premiér? Expert pre HN radí riešiť aj ochranu pred dronmi Incident […]
Menej ako 1 min. min.

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) odsúdil incident zo štvrtka 30. mája pred domom používaným zvoleným prezidentom Petrom Pellegrinim.

Na aute tam prišiel muž, ktorý svoje dieťa zamaskované v kukle na zadnom sedadle nechal mieriť na dom atrapou zbrane.

Kde budú bývať prezident a premiér? Expert pre HN radí riešiť aj ochranu pred dronmi

Incident zachytila bezpečnostná kamera. Polícia sa už prípadom zaoberá. Minister o tom informoval na piatkovom tlačovom brífingu.

“Mohlo sa pokojne stať, že otvorené okno a zbraň v ruke vyhodnotia príslušníci úradu na ochranu ústavných činiteľov alebo policajné zložky ako bezpečnostnú hrozbu. A pri jednom zlom pohybe človeka, ktorý si nasadí kuklu a zoberie do rúk či zbraň alebo atrapu zbrane, sa situácia mohla ozaj skončiť tragicky,” upozornil minister.

Šutaj Eštok chváli boj proti hejtu. Návštevy politikov koalície u známeho extrémistu však pokračujú

Muž podľa Šutaja Eštoka riskoval život vlastného dieťaťa. Poukázal na zvýšené bezpečnostné opatrenia po atentáte na premiéra Roberta Fica (Smer-SD).

Minister opätovne vyzval na zmiernenie napätia a sebareflexiu všetkých, ktorí formujú verejnú mienku. Odmietol tiež schvaľovanie trestného činu či nenávistné prejavy na sociálnych sieťach. Momentálne polícia rieši vyše 50 prípadov. Tvrdý postup avizuje aj naďalej.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie