Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dietologička prezradí, čo si objednať v McDonald’s, keď držíte diétu. Vôbec nie šalát. „Len 250 kcal“

15.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shuttertock/Karolis Kavolelis). Čo si objednať v obľúbenom reťazci rýchleho občerstvenia, keď držíte diétu, no máte chuť zjesť niečo mimo jedálneho lístka? Špecialistka odhalí najzdravšiu a najmenej kalorickú možnosť z celého jedálnička. – Jedlo obsahuje len 250 kcal – priznala. Čo si objednať v McDonald’s pri diéte? Dietologička naznačuje najlepšie […]
Menej ako 1 min. min.

15.05.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shuttertock/Karolis Kavolelis).

Čo si objednať v obľúbenom reťazci rýchleho občerstvenia, keď držíte diétu, no máte chuť zjesť niečo mimo jedálneho lístka? Špecialistka odhalí najzdravšiu a najmenej kalorickú možnosť z celého jedálnička. – Jedlo obsahuje len 250 kcal – priznala.

Čo si objednať v McDonald’s pri diéte? Dietologička naznačuje najlepšie riešenie.
Foto: Shuttertock/Karolis Kavolelis

Nedostatok času, trávenie celého dňa v meste alebo chuť na niečo z obchodného reťazca? Bez ohľadu na dôvody, každý z času na čas navštívi reštaurácie rýchleho občerstvenia.

Ak vám záleží na vašej strave a chcete schudnúť, stojí za to vedieť, ktoré položky v ponuke McDonald’s sú považované za zdravšie ako iné. A čo viac, sú relatívne nízkokalorické a zasýtia na dlhú dobu.

Držíte diétu, no chcete rýchle občerstvenie? Dávajte si pozor, čo si objednáte

Nikoho by nemalo prekvapiť, že ľudia, ktorí sa chcú zdravšie stravovať a schudnúť, by sa mali vyhýbať fast foodom. Realita však ľahko overí niektoré domnienky a aj keď držíte diétu, oplatí sa nezabúdať na to, aby ste k téme pristupovali racionálne a dovolili si tzv. cheat meal, teda jedlo mimo jedálneho lístka. Nejde o nič iné, ako o starostlivosť o duševnú hygienu.

Samozrejme, nenabádame k návšteve obľúbených obchodných reťazcov, no ľahká dostupnosť a nie najvyššie ceny spôsobujú, že sa často vydávame smerom k obľúbenému obchodnému reťazcu, žartovne nazývanému „pod zlatými oblúkmi“. Čo si objednať, aby ste uspokojili svoje chúťky, no neprehnali to? S odpoveďou prichádza dietologička.

Čo si objednať v McDonald’s pri diéte? Dietologička naznačuje najlepšie riešenie

Dietologička Kristen Carli upozorňuje, že aj keď idete do McDonald’s, stále si môžete objednať relatívne zdravé a výživné jedlo, ktoré vás zasýti na dlhú dobu. Stačí sa pri výbere jedla riadiť jednoduchými pravidlami z každodenného jedálnička. Ide o to zaradiť dostatok porcií zeleniny a ovocia, zdroje bielkovín a samozrejme to nepreháňať. Ktoré položky menu spĺňajú tieto kritériá?

Podľa špecialistky ide o sadu pozostávajúcu z klasického McDonald’s burgeru, kúskov jabĺk a nesladeného ľadového čaju.

V rozhovore pre nypost.com žena poukazuje na to, že takýto burger bez pridania syra či majonézy bude obsahovať bielkoviny a tuky, jablká (namiesto hranolčekov) sú prirodzenou sladkosťou a vlákninou a čaj považuje za nápoj bez ďalších, zbytočných kalórií.

„Verte tomu alebo nie, jedlo obsahuje iba 250 kalórií a 12 gramov bielkovín“

– hovorí odborníčka.

Držíte diétu? Neupadajte do začarovaného kruhu

Pamätajte, že aj keď držíte diétu a máte slabší deň, keď si doprajete niečo nezdravé, vrátane obchodných reťazcov, neznamená to, že všetka vaša námaha vyšla nazmar. Nemá zmysel trýzniť sa, a potom odpracovať skonzumované kalórie. Namiesto toho je pre vašu myseľ oveľa zdravšie jednoducho pokračovať vo svojej ceste za zdravím a vysnívanou postavou. Jeden neúspech nevyvráti všetky úspechy.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

V McDonald’s dostanete vždy čerstvo vyprážané hranolčeky. Požiadajte zamestnanca o jednu vec

Najzdravší chlieb na raňajky. Jedzte a sledujte, ako váha klesá

The post Dietologička prezradí, čo si objednať v McDonald’s, keď držíte diétu. Vôbec nie šalát. „Len 250 kcal“ appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie