Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Digitálna výchova v Kysuckom Novom Meste

V mestskej knižnici prebieha v prvom polroku vzrušujúci projekt nazvaný "Digitálna výchova v knižnici", ktorý bol realizovaný vďaka podpore grantového programu Nadácie Orange Digitálna budúcnosť. Ako informuje mesto Kysucké Nové Mesto, cieľom tohto projektu je obohatiť tradičné vzdelávanie v školách o neformálne vzdelávanie v knižnici, pričom sa zameriava na aktuálne témy v oblasti digitálnych zručností […]
Menej ako 1 min. min.

V mestskej knižnici prebieha v prvom polroku vzrušujúci projekt nazvaný “Digitálna výchova v knižnici”, ktorý bol realizovaný vďaka podpore grantového programu Nadácie Orange Digitálna budúcnosť.

Ako informuje mesto Kysucké Nové Mesto, cieľom tohto projektu je obohatiť tradičné vzdelávanie v školách o neformálne vzdelávanie v knižnici, pričom sa zameriava na aktuálne témy v oblasti digitálnych zručností prostredníctvom zábavnej a jednoduchej formy.

Žiaci základných škôl z mesta a jeho okolia mali možnosť absolvovať rôzne témy vrátane “Rozprávkového programovania s ozobotmi”, “Pokročilého programovania s OzoBlockly” a “Základov práce v grafickom programe Canva”. Tieto aktivity umožnili deťom pracovať s malými robotmi, aplikáciami a grafickým dizajnom, pričom ich nadchol ich veľký záujem a pozitívne reakcie.

Stredoškoláci sa venovali téme “Kritické myslenie – vyhľadávanie a overovanie informácií”, čo je veľmi dôležitá schopnosť v digitálnom veku, kde je prístup k informáciám tak ľahký, ale zároveň aj riskantný.

V najbližších mesiacoch projekt ponúkne ďalšie témy, ako je “Pokecaj si s umelou inteligenciou” a “Kritické myslenie” s pomocou kamarátov Bluda a Balamuta. Tieto aktivity sú zamerané na rozvoj digitálnych zručností a kritického myslenia žiakov, čo je kľúčovým aspektom v ich digitálnom a osobnom živote.

Je dôležité, že digitálne vzdelávanie bude pokračovať aj po ukončení projektu. Uvedené témy zostanú v ponuke knižnice a budú neustále dopĺňané, aby poskytovali žiakom a študentom príležitosť rozvíjať svoje digitálne schopnosti aj v budúcnosti. Tento projekt prispieva k budovaniu digitálnej gramotnosti mladých ľudí a pripravuje ich na úspešné fungovanie v digitálnom svete.

© Slovenský večerník/ilustračné foto

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie