Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Discreet Log Contracts (DLC) a ich potenciál v DeFi

Bitcoin, od svojho vzniku, predstavoval ideál decentralizovanej a bezpečnej digitálnej meny. Avšak, s rastúcim záujmom o finančné transakcie a služby založené na blockchaine, narazil Bitcoin na určité obmedzenia. Tradičné finančné transakcie s Bitcoinom často vyžadujú dôveru v správcov alebo mosty, čo môže viesť k bezpečnostným rizikám a stratám. Discreet Log Contracts (DLC), ktoré boli pôvodne […]
Menej ako 1 min. min.

Bitcoin, od svojho vzniku, predstavoval ideál decentralizovanej a bezpečnej digitálnej meny. Avšak, s rastúcim záujmom o finančné transakcie a služby založené na blockchaine, narazil Bitcoin na určité obmedzenia. Tradičné finančné transakcie s Bitcoinom často vyžadujú dôveru v správcov alebo mosty, čo môže viesť k bezpečnostným rizikám a stratám. Discreet Log Contracts (DLC), ktoré boli pôvodne navrhnuté Tadge Dryjom v roku 2018, predstavujú riešenie, ktoré by mohlo tieto obmedzenia prekonať a umožniť bezpečnejšie a decentralizovanejšie finančné transakcie v priestore DeFi.

DLC sú esenciálne inteligentné zmluvy, ktoré umožňujú dvom alebo viac stranám uzavrieť dohodu o podmienených platbách, ktoré sú závislé od vopred stanovených udalostí. Tieto udalosti môžu byť externé, ako napríklad výsledky športových zápasov, alebo interné, ako napríklad zmeny cien aktív. Strany vopred podpisujú transakcie pre možné výsledky a keď sa udalosť stane, príslušný predpodpis sa aktivuje a platba sa uskutoční.

V kontexte DeFi, DLC ponúkajú možnosť vytvárať decentralizované finančné aplikácie, ktoré môžu fungovať bez potreby dôvery v tretie strany. Napríklad, s dlcBTC, reprezentáciou Bitcoinu na Ethereum sieti, môžu držitelia Bitcoinu zapojiť sa do požičiavania a požičiavania, yield farming cez likvidné pooly, margin trading a ďalšie charakteristiky DeFi. Tento prístup zaisťuje, že len vkladatelia môžu pristupovať k uzamknutým BTC, čím eliminuje riziká spojené s tretími stranami.

DLC teda predstavujú významný krok smerom k splneniu sľubu Bitcoinu o decentralizovanom a bezpečnom finančnom systéme. Využitím DLC môžu byť transakcie a finančné služby vykonávané priamo medzi stranami bez potreby sprostredkovateľov, čo znižuje riziko straty prostriedkov a zvyšuje transparentnosť a bezpečnosť transakcií.

Výhody DLC v DeFi sú mnohé, vrátane zvýšenej bezpečnosti, zníženia rizika a poskytnutia väčšej kontroly používateľom nad ich finančnými prostriedkami. Ako sa DeFi ekosystém bude naďalej rozvíjať, DLC by mohli hrať kľúčovú úlohu v jeho expanzii a inovácii, umožňujúc používateľom využívať plný potenciál blockchain technológie bez kompromisov v oblasti bezpečnosti a decentralizácie.

Zdroj: bitcoin

Príspevok Discreet Log Contracts (DLC) a ich potenciál v DeFi je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie