Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dítě leželo vedle auta. Svědek popsal chvíle po tragickém výbuchu auta s Čechy v Chorvatsku

K neštěstí došlo ve středu okolo 18. hodiny na odpočívadle u vesnice Bilišane. „Slyšel jsem nářek a křik. Protože jsem byl poblíž, běžel jsem na pomoc. Dítě leželo vedle auta. Jedna z žen ležela, druhá ji držela a zakrývala oko. Muž, který byl před autem, mi řekl, že zvedl kapotu, protože na vozidle došlo k poruše. Pak se […]
Menej ako 1 min. min.

K neštěstí došlo ve středu okolo 18. hodiny na odpočívadle u vesnice Bilišane. „Slyšel jsem nářek a křik. Protože jsem byl poblíž, běžel jsem na pomoc. Dítě leželo vedle auta. Jedna z žen ležela, druhá ji držela a zakrývala oko. Muž, který byl před autem, mi řekl, že zvedl kapotu, protože na vozidle došlo k poruše. Pak se ozval výbuch. Sanitka dorazila rychle, ale dítěti už nebylo pomoci,“ řekl webu Večernji list svědek Slobodan Olujič.

ČTĚTE TAKÉ: V Chorvatsku vybuchlo auto s českou rodinou. Zemřelo 9leté dítě, dva lidé jsou v nemocnici

Pro deník Zadarski list stejný svědek řekl, že lidé byli celí od krve a na místě panoval zmatek. „Snažil jsem se komunikovat s Čechy, kteří se už předtím pokoušeli volat na 911, ale v té panice jim špatně rozuměli, tak jsem jim vysvětlil, kde se to stalo,“ uvedl.

Policisté ve spolupráci s experty hned ve středu případ vyšetřovali na místě. Vůz s českou registrační značkou a ve vlastnictví českého občana byl podle webu Jutarnji list poškozen jen lehce. Není známo, zda neštěstí zasáhlo jednu nebo dvě rodiny, protože u incidentu byla dvě vozidla, podle některých informací karavany.

Explodovala výbušnina nebo plyn?

Devítileté dítě výbuch nepřežilo. V nemocnici v Zadaru skončily i 39letý muž, který byl po ošetření propuštěn, a dvě ženy ve věku 49 a 34 let. Jedna z pacientek utrpěla poranění břicha a byla v noci po urgentním ošetření operována. Nyní je ve stabilizovaném stavu na jednotce intenzivní péče. Druhá žena má vážně poraněné oko, je rovněž ve stabilizovaném stavu a podstupuje další léčbu, uvádí Zadarski list.

Co přesně výbuch způsobilo, zatím není jasné. Policie ale vyloučila, že by dítě zemřelo v důsledku šlápnutí na minu z dob jugoslávské války, což byla podle médií jedna z teorií, uvádí web Index.hr. Policisté hovořili o „aktivaci dosud neznámého výbušného zařízení“. Vyloučená není ani varianta, že jedna z osob vyšla do lesa a přinesla nějaké výbušné zařízení, například granát. Podle zdroje webu Zadarski list se ale nejpravděpodobněji jednalo o výbuch plynu v nádržích karavanu, kterým česká rodina cestovala.

Vyšetřování pokračovalo i ve čtvrtek dopoledne a okresní silnice ŽC-6025, kde se neštěstí stalo, byla nadále uzavřena pro veškerou dopravu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie