Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dlažba bude vyzerať ako nová. Všetko, čo potrebujete, je doma vyrobená zmes za drobné

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Potashev Aleksandr). Dlažba na podlahe aj obklady v kúpeľni sa rýchlo zašpinia. Keď sú zanedbané, uberajú miestnosti na šarme, ale pomocou domáceho čistiaceho prostriedku za drobné im môžete rýchlo vrátiť zašlú slávu. Rozlúčte sa so škvrnami, zvyškami mydla, tvrdou vodou a škárovacia hmota bude vyzerať čisto. Čím pravidelne čistiť […]
Menej ako 1 min. min.

24.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Potashev Aleksandr).

Dlažba na podlahe aj obklady v kúpeľni sa rýchlo zašpinia. Keď sú zanedbané, uberajú miestnosti na šarme, ale pomocou domáceho čistiaceho prostriedku za drobné im môžete rýchlo vrátiť zašlú slávu. Rozlúčte sa so škvrnami, zvyškami mydla, tvrdou vodou a škárovacia hmota bude vyzerať čisto.

Čím pravidelne čistiť dlaždice, aby boli ako nové?
Foto: shutterstock/Potashev Aleksandr

Ak chcete mať dobre udržiavané dlaždice, musíte ich pravidelne čistiť. Tak ako na všetkých povrchoch v domácnosti, aj na nich sa hromadí prach a nečistoty, či už sú lesklé alebo matné.
Nezabudnite však vždy používať prostriedky, ktoré sú vhodné pre materiál, z ktorého sú vaše dlaždice vyrobené. Predĺžite tak ich životnosť o mnoho rokov. Nezabúdajte ani na ťažko prístupné škáry, kde sa baktérie a nečistoty expresne hromadia.

Dlaždice budú vyzerať ako nové, ak ich umyjete touto domácou zmesou za pár drobných

Namiesto utrácania peňazí za čistiace prostriedky v obchode jednoducho pozametajte a umyte teplou vodou. Vyhnete sa tak šíreniu prachu a baktérií. Potom použite túto po domácky vyrobenú zmes a zbavíte sa zvyškov mydla a vodného kameňa. Ušetríte za nákupy a vaše špinavé dlaždice budú opäť vyzerať ako nové.

Pripravte si:

teplú vodu – 4 litre

ocot – 0,5 šálky

bórax – 1/4 šálky

Zmiešajte vodu, ocot a bórax a vyčistite zmesou dlaždice
Foto: shutterstock/New Africa

Zmiešajte vodu, ocot a bórax a vyčistite zmesou dlaždice. Potom ich dôkladne opláchnite teplou vodou. Najlepšie je začať čistiť od oblastí na stene a to pohybom zhora nadol. Ak umývate zmesou podlahu, postupujte od vnútra miestnosti k východu z kúpeľne. Aby sa dlaždice následne leskli, vyleštite ich leštidlom do umývačky riadu. Na odstránenie mastných škvŕn z dlaždíc v kuchyni použite roztok vody, soli a niekoľkých kvapiek prostriedku na umývanie riadu.

Naneste ho na špinavé kúpeľňové škáry a budú opäť dokonale čisté

V kúpeľňových škárach sa ukrývajú baktérie, ale ich sviežosť môžete rýchlo obnoviť pomocou lacného prípravku. Pripravíte si ho sami zmiešaním octu so sódou bikarbónou a citrónovou šťavou. Citrónová šťava kúpeľňu zároveň krásne prevonia.

Budete potrebovať:

sóda bikarbóna – 0,5 šálky

citrónovú šťavu – 1/3 šálky

ocot – 1/4 šálky

Pastu zľahka utrite starou zubnou kefkou a nečistoty opláchnite vodou.
Foto: shutterstock/AliaksaB

Zmiešajte uvedené suroviny, vydrhnite nimi miesta medzi dlaždicami špongiou a opláchnite vlažnou vodou. Na umývanie silne znečistenej škárovacej hmoty môžete použiť ďalšiu domácu metódu. Ak chcete obnoviť jej belosť, naneste na ňu pastu z prášku do pečiva a teplej vody na približne 30 minút, potom ju zľahka utrite starou zubnou kefkou a nečistoty opláchnite vodou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Úplne jednoduchý trik na čistenie obkladačiek v kúpeľni. Stačí ho rozpustiť vo vode a zvyšky zmiznú

3 triky, ktoré vám pomôžu pri generálnom upratovaní kúpeľne. Obkladačky sa lesknú, v toalete nie je vodný kameň

The post Dlažba bude vyzerať ako nová. Všetko, čo potrebujete, je doma vyrobená zmes za drobné appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie