Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dlhopisy rozvíjajúcich sa trhov sa vyšplhali na viac ako 2-ročné maximum

V posledných dňoch sme svedkami zaujímavého vývoja na trhu s dlhopismi rozvíjajúcich sa trhov. Tento segment trhu, ktorý je často považovaný za rizikovejší v porovnaní s dlhopismi rozvinutých trhov, zaznamenal výrazný nárast. Dôvodom tohto rastu je kombinácia slabšieho dolára a očakávaní zmeny úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému (Fed). Dlhopisy rozvíjajúcich sa trhov, ako […]
Menej ako 1 min. min.

V posledných dňoch sme svedkami zaujímavého vývoja na trhu s dlhopismi rozvíjajúcich sa trhov. Tento segment trhu, ktorý je často považovaný za rizikovejší v porovnaní s dlhopismi rozvinutých trhov, zaznamenal výrazný nárast. Dôvodom tohto rastu je kombinácia slabšieho dolára a očakávaní zmeny úrokových sadzieb zo strany Federálneho rezervného systému (Fed).

Dlhopisy rozvíjajúcich sa trhov, ako napríklad iShares J.P. Morgan USD Emerging Markets Bond ETF (EMB), zaznamenali deväť ziskových seansií z posledných desiatich, čo je výkon, ktorý sa naposledy videl v máji 2022. Tento ETF sleduje dolárové dlhopisy z približne 30 vlád rozvíjajúcich sa trhov a jeho nedávny vzostup naznačuje zvýšenú dôveru investorov v tieto ekonomiky.

Analýza situácie odhalila, že mnoho obchodníkov očakáva, že Fed v blízkej budúcnosti znížiť úrokové sadzby, čo by malo mať za následok ďalšie posilnenie dlhopisových ETF. Táto predpoveď je podporená aj trhovými očakávaniami, ktoré plne zohľadňujú možnosť zníženia sadzieb v septembri, s pravdepodobnosťou 73% na zníženie o 25 bázických bodov a ďalšie zníženia očakávané v novembri a decembri.

Zaujímavým aspektom je aj výkonnosť lokálnych menových dlhopisov, ktoré sa koncentrujú najmä v Latinskej Amerike a krajinách ako Mexiko, Brazília a Poľsko. Tieto trhy sa počas tohto roka potýkali s rôznymi výzvami, ale teraz sa zdá, že sa dostávajú do popredia vďaka zmenám v politike Fedu.

Medzinárodný menový fond (MMF) vydal minulý týždeň správu, ktorá poukázala na miernu obnovu čistých kapitálových prílevov do rozvíjajúcich sa a rozvojových ekonomík z minuloročných miním, hoci celkovo zostali negatívne v roku 2023.

Tento trend posilnenia dlhopisov rozvíjajúcich sa trhov je dôležitým signálom pre investorov, ktorí hľadajú diverzifikáciu svojich portfólií a možnosti investovania do aktív, ktoré môžu ponúknuť vyšší výnos v porovnaní s tradičnými aktívami. S poklesom inflácie a možnými ďalšími zníženiami úrokových sadzieb by mohli byť dlhopisy rozvíjajúcich sa trhov atraktívnou voľbou pre rok 2024 a ďalej.

Vzhľadom na tieto faktory je dôležité, aby si investori uvedomili potenciálne príležitosti, ale aj riziká spojené s investovaním do dlhopisov rozvíjajúcich sa trhov. Ako vždy, dôkladná due diligence a strategický prístup k investovaniu sú kľúčové pre úspech v tejto dynamicky sa meniacej oblasti finančných trhov.

Zdroj: benzinga

Príspevok Dlhopisy rozvíjajúcich sa trhov sa vyšplhali na viac ako 2-ročné maximum je zobrazený ako prvý na Kryptoblog24.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie