Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dmitrij Medveděv: Západní lídři jsou „infantilní pitomci“

Bývalý Ruský prezident Dmitrij Medveděv varoval, že USA, Velká Británie, Francie a další Západní země by měly brát nadcházející Ruské jaderné cvičení jako připomínku toho, kam by je mohla zavést eskalace konfliktu na Ukrajině. V pondělí Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že se chystá cvičení, které má prověřit schopnost nasadit nestrategické jaderné zbraně. Cvičení nařídil prezident […]
Menej ako 1 min. min.

Bývalý Ruský prezident Dmitrij Medveděv varoval, že USA, Velká Británie, Francie a další Západní země by měly brát nadcházející Ruské jaderné cvičení jako připomínku toho, kam by je mohla zavést eskalace konfliktu na Ukrajině.

V pondělí Ruské ministerstvo obrany oznámilo, že se chystá cvičení, které má prověřit schopnost nasadit nestrategické jaderné zbraně.

Cvičení nařídil prezident Putin po „provokativních prohlášeních a hrozbách“ Západních představitelů.

RT informuje: Medveděv, který působí jako zástupce šéfa Ruské bezpečnostní rady, označil za důvod cvičení debaty na Západě o možném rozmístění vojsk NATO na Ukrajině a také „aktivní povzbuzování Kyjeva k použití Západních raketových zbraní proti celému Ruskému území.“

Rusko „bude muset reagovat“ na navrhované rozmístění Západních vojáků, „a tato reakce nebude“ na Ukrajině, varoval Ruský představitel. V takovém případě „se nikdo neschová ani v Kapitolu, ani v Elysejském paláci, ani na Downing Street 10.“

Situace je podle Medveděva srovnatelná s Kubánskou raketovou krizí v roce 1962. Současné Západní elity jsou podle něj „infantilní pitomci“, kteří odmítají vidět riziko, na rozdíl od Amerického prezidenta Johna F. Kennedyho a Sovětského vůdce Nikity Churščova, kteří dokázali eskalaci před šesti desetiletími odvrátit.

Francouzský prezident Emmanuel Macron prosazuje „strategickou nejednoznačnost“ ve vztahu k Ukrajině a tvrdí, že za určitých podmínek nemůže vyloučit vyslání vojáků do země. Poté, co v únoru vyslovil svou myšlenku, řada Západních představitelů uvedla, že nemají v úmyslu posílat své vojáky do boje proti Rusku jménem Ukrajiny.

Macronovu rétoriku lze vysvětlit jeho ambicí učinit z Francie vůdčí zemi mezi členy EU, naznačil Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

Britský ministr zahraničí David Cameron minulý týden agentuře Reuters řekl, že Kyjev „má právo“ použít rakety poskytnuté Brity k úderům na cíle hluboko v Rusku.

Hlavní Západní dárci zbraní údajně po léta podmiňovali svou pomoc závazkem Kyjeva, že zbraně nepoužije mimo území, které si nárokuje. Velvyslankyně USA na Ukrajině Bridget Brinková uvedla, že Americká politika zůstává po Cameronově výroku nezměněna.

V neděli vůdce demokratické menšiny ve Sněmovně reprezentantů Hakeem Jeffries prohlásil, že „existuje značná pravděpodobnost, že Amerika bude muset v případě Ukrajinské porážky vstoupit do konfliktu – nejen s našimi penězi, ale i s našimi vojáky a vojačkami.“

Vítězství Ruska by představovalo hrozbu pro NATO, zdůvodnil to v rozhovoru pro CBS News a zopakoval tak argumenty pro pokračování pomoci, které Bidenova administrativa předkládá již několik měsíců. Moskva uvedla, že nemá v úmyslu zahájit přímý konflikt s vojenským blokem vedeným USA.

Prosím, lajkujte, sdílejte a přihlaste se k odběru tohoto kanálu, abychom mohli pokračovat ve sdílení zpráv, kterých se mainstream neodvažuje dotknout. Zůstaňte silní. Tento boj vyhrajeme.

Zdroj

The post Dmitrij Medveděv: Západní lídři jsou „infantilní pitomci“ first appeared on Akta X.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie