Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dnes večer: organový koncert v rímskokatolíckom kostole

Dnes, 21. septembra 2024 o 20.00 hod. sa uskutoční vo farskom kostole nanebovzatia Panny Márie v Šamoríne organový koncert Zsolta Kissa. Spoluúčinkuje: Tomáš Gaál – husle. Zsolt Kiss sa narodil v roku 1979 v Kapuvári. Po organových štúdiách na Strednej odbornej hudobnej škole Jánosa Richtera v Győri bol v roku 1999 prijatý na Univerzitu hudobného umenia Franza […]
Menej ako 1 min. min.

Dnes, 21. septembra 2024 o 20.00 hod. sa uskutoční vo farskom kostole nanebovzatia Panny Márie v Šamoríne organový koncert Zsolta Kissa. Spoluúčinkuje: Tomáš Gaál – husle.

Zsolt Kiss sa narodil v roku 1979 v Kapuvári. Po organových štúdiách na Strednej odbornej hudobnej škole Jánosa Richtera v Győri bol v roku 1999 prijatý na Univerzitu hudobného umenia Franza Liszta v Budapešti, ktorú absolvoval v roku 2003 v triede Gábora Lehotku. Počas štúdií sa zúčastnil majstrovských kurzov pod vedením významných organistov ako sú Zsolt Gárdonyi, Dezső Karasszon, István Koloss, Jesper Madsen, János Pálúr, Zsigmond Szathmáry. V súčasnosti je profesorom hry na organe a hudobnej výchovy na Benediktínskom gymnáziu v Pannonhalme a organistom tamojšej Baziliky sv. Martina. Koncertoval v Nemecku, Rakúsku, Rumunsku, Švajčiarsku, na Slovensku a v mnohých mestách Maďarska.

Na podujatie je vstup voľný.

The post Dnes večer: organový koncert v rímskokatolíckom kostole appeared first on Mesto Šamorín – Somorja Város.

Páčil sa Vám článok? Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie