Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Dno panvice posypte vatou a utrite. Olej už nebude striekať na steny

1.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/scottgardner). Striekajúci olej z panvice je najhorším aspektom vyprážania jedla. Môže vám spáliť ruky, zašpiniť oblečenie alebo sporák. Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, to tak vôbec nemusí byť. Stačí, ak panvicu vopred utriete namočeným vatovým tampónom. Striekajúci olej z panvice je najhorším aspektom vyprážania jedla. Môže […]
Menej ako 1 min. min.

1.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Pixabay/scottgardner).

Striekajúci olej z panvice je najhorším aspektom vyprážania jedla. Môže vám spáliť ruky, zašpiniť oblečenie alebo sporák. Na rozdiel od toho, čo si možno myslíte, to tak vôbec nemusí byť. Stačí, ak panvicu vopred utriete namočeným vatovým tampónom.

Striekajúci olej z panvice je najhorším aspektom vyprážania jedla. Môže vám spáliť ruky, zašpiniť oblečenie alebo sporák
Foto: Pixabay/scottgardner

Olej je jedným z najčastejšie používaných produktov v kuchyni. Pred vyprážaním ho nalejeme do panvice, aby jedlo získalo peknú farbu a neprilepilo sa na panvicu. Bohužiaľ, je to spojené s určitým nebezpečenstvom. Vysoká teplota spôsobuje, že zohriate kvapky striekajú do všetkých strán. Nielenže sa môžeme popáliť, ale musíme potom aj drhnúť kuchyňu.

Spôsob, ako na striekajúci tuk. Namočte vatu a panvicu namažte tukom

Olej v panvici strieka cez vodu. Nemusí byť nevyhnutne na povrchu panvice. Môže to byť tekutina obsiahnutá v produktoch, ktoré plánujete vyprážať, napríklad surové mäso, ryby alebo mrazená zelenina. Odparovanie vody pri zvyšovaní teploty je prirodzený proces, takže kvapka sa bude snažiť dostať na povrch.

Jedna prísada z kuchynskej skrinky to napraví. Predtým, ako do panvice vložíte jedlo, utrite ju do sucha a pretrite vatovým tampónom zľahka namočeným v octe. Potom dno a boky utrite papierovou utierkou. Druhou osvedčenou metódou je posypať panvicu soľou tesne predtým, ako na ňu nalejete olej. Soľ účinne absorbuje vlhkosť počas vyprážania.

Olej v panvici strieka cez vodu. Nemusí byť nevyhnutne na povrchu panvice. Môže to byť tekutina obsiahnutá v produktoch, ktoré plánujete vyprážať
Foto: shutterstock/Alex Dmr

Domáce prostriedky na mastné škvrny. Pokropte a počkajte niekoľko minút

Najlepšou voľbou na vyprážanie je repkový a kokosový olej. Môžete ho nahradiť aj olivovým olejom alebo vyčisteným maslom. Ak sa vám stane, že vám na blúzku vyšplechne mastnota, konajte ihneď. Neodkladajte pranie, pretože škvrna zaschne a bude veľmi ťažké ju odstrániť. Najlepšie je ju hneď zotrieť papierovou utierkou alebo suchou špongiou. Robte to opatrne, aby ste škvrnu nezhoršili. Mastný zvyšok posypte zemiakovou múkou a nechajte pôsobiť 5 minút. Po uplynutí tejto doby blúzku opäť utrite a vyperte ju v práčke na štandardný program. Po škvrne by nemalo zostať ani stopy. Múku môžete nahradiť aj jedlou sódou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Lesklá panvica bez drhnutia? Všetko čo potrebujete sú štyri prísady a 15 minút

Takto olej neskladujte. Rýchlejšie sa pokazí a treba ho vyhodiť

The post Dno panvice posypte vatou a utrite. Olej už nebude striekať na steny appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie