Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do Česka dorazil herec Geoffrey Rush. „Kapitán Barbossa“ usedne v porotě MFF Karlovy Vary

Oscarový herec Geoffrey Rush, který si z MFF Karlovy Vary před dvěma lety odvezl Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, letos zasedne v porotě hlavní soutěže. Do Karlových Varů, kde ho před hotelem Pupp přivítal prezident festivalu Jiří Bartoška, dorazil v doprovodu manželky a herečky Jane Menelausové. ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v případu úmrtí herce Matthewa Perryho. Několika […]
Menej ako 1 min. min.

Oscarový herec Geoffrey Rush, který si z MFF Karlovy Vary před dvěma lety odvezl Křišťálový glóbus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii, letos zasedne v porotě hlavní soutěže.

Do Karlových Varů, kde ho před hotelem Pupp přivítal prezident festivalu Jiří Bartoška, dorazil v doprovodu manželky a herečky Jane Menelausové.

ČTĚTE TAKÉ: Zvrat v případu úmrtí herce Matthewa Perryho. Několika lidem hrozí obvinění, tvrdí zdroj

Festival v Karlových Varech nabídne v soutěžních sekcích Hlavní a Proxima a nesoutěžní sekci Zvláštní uvedení 32 filmů, z toho téměř polovinu debutů.

Pro Rushe byl zlomem v kariéře snímek režiséra Scotta Hickse, za který australský herec získal Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli. V úspěšném filmu Záře z roku 1996 ztvárnil Rush skladatele a klavíristu Davida Helfgotta, který se zmítal mezi genialitou a šílenstvím. Jeho herecký výkon byl oceněn i Zlatým glóbem či cenou BAFTA.

Čeští diváci si Rushe pamatují také jako kapitána Barbossu z blockbusterové série Piráti z Karibiku. Rush si zahrál ve všech pěti dílech oblíbené série, kde hlavní postavu představuje kapitán Jack Sparrow, v jehož roli zazářil herec Johnny Depp.

Hlavní zahraniční hvězdou 58. Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary je americký herec a režisér Viggo Mortensen, známý jako Aragorn z úspěšné série Pán prstenů. Dalšími zahraničními hvězdami letošního ročníku, kteří dorazí do Karlových Varů, jsou britský herec Clive Owen, německý herec, režisér a producent Daniel Brühl a režisér Steven Soderbergh, který vstoupil do filmového světa v roce 1989 svým debutem Sex, lži a video. Součástí karlovarského filmového festivalu bude také britská skupina Kosheen, která vystoupí na koncertě v rámci slavnostního zahájení v pátek 28. června před hotelem Thermal.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Radostná zpráva snowboardistky Evy Adamczykové: Přerušuji kariéru, čekáme miminko

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie