Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do Česka se žene vichřice, meteorologové vydali výstrahu. Podívejte se, kde být opatrní

Přes Česko bude ve čtvrtek od západu přecházet studená fronta, na které bude přechodně zesilovat vítr západních směrů. Zejména v severozápadní části Čech meteorologové odpoledne a navečer očekávají místy poryvy o rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Na Moravě a ve Slezsku se podobné hodnoty vyskytnou od dnešního podvečera do pozdního večera. Na jižní Moravě […]
Menej ako 1 min. min.

Přes Česko bude ve čtvrtek od západu přecházet studená fronta, na které bude přechodně zesilovat vítr západních směrů. Zejména v severozápadní části Čech meteorologové odpoledne a navečer očekávají místy poryvy o rychlosti až 70 kilometrů v hodině. Na Moravě a ve Slezsku se podobné hodnoty vyskytnou od dnešního podvečera do pozdního večera. Na jižní Moravě může být vítr ještě silnější, s nárazy až 80 kilometrů za hodinu, což podle Beaufortovy stupnice odpovídá vichřici.

Meteorologové proto lidem v ohrožených oblastech doporučují zajistit okna, upevnit volně uložené předměty či zabezpečit skleníky. Motoristé by měli dbát zvýšené opatrnosti při řízení a pozor by si měli dát i chodci, kterým hrozí úraz uvolněnými předměty a zlomenými větvemi. Na horách meteorologové doporučují omezit túry a nevydávat se zejména do hřebenových partií.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Co vlastně je pocitová teplota a jak se určuje? Existuje pro ni složitý vzoreček

Silný vítr zasáhl část Česka už v úterý a ve středu. Problémy působil hlavně na východě Čech a na severu Olomouckého kraje. Vítr tam lámal stromy, které padaly přes silnice, narušovaly dopravu a působily poruchy na elektrickém vedení. Na Chrudimsku přerušil v noci na středu dodávky proudu zhruba 2000 odběratelům. Na železniční trati mezi Hanušovicemi a Jindřichovem na Šumpersku v úterý odpoledne najel osobní vlak do spadlého stromu. Nikdo nebyl zraněn, cestující přestoupili do náhradního autobusu.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie