Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do Európy smeruje nová čínska značka. Konkurent Tesly ponúkne špičkový luxus

Za posledné roky sa ich zastúpenie na európskom trhu výrazne rozrástlo a svojimi agresívnymi cenovými ponukami konkurujú neraz oveľa drahším „domácim“ výrobcom automobilov. Čínske značky zažívajú rozmach najmä v oblasti elektromobility, hoci zatiaľ sa o masívnych predajoch (aspoň v prípade Slovenska) hovoriť nedá.  Zákazníci nateraz stále preferujú skôr osvedčené automobilky, u ktorých majú nepochybne väčšiu istotu […]
Menej ako 1 min. min.

Za posledné roky sa ich zastúpenie na európskom trhu výrazne rozrástlo a svojimi agresívnymi cenovými ponukami konkurujú neraz oveľa drahším „domácim“ výrobcom automobilov. Čínske značky zažívajú rozmach najmä v oblasti elektromobility, hoci zatiaľ sa o masívnych predajoch (aspoň v prípade Slovenska) hovoriť nedá. 

Zákazníci nateraz stále preferujú skôr osvedčené automobilky, u ktorých majú nepochybne väčšiu istotu v dostupnosti a poskytovaní certifikovaného servisu, no zároveň vo všeobecnosti zrejme nie sú príliš otvorení novým hráčom na trhu. To sa však môže v priebehu niekoľkých rokov zmeniť, najmä ak bude cenová stratégia čínskych značiek pokračovať rovnakým smerom.

Pozrite si chystanú novinku Avatr 15, ale aj luxusných súrodencov v podobe Avatr 11 a 12:

Za podobnú alebo aj menšiu sumu totiž získate bohatšiu výbavu, hierarchicky vyššie postavený model, pričom technológiami a osadenou technikou sa európskym (či iným zavedeným automobilkám) tie čínske dokážu vyrovnávať. V niektorých prípadoch ich dokonca prekonať – najmä v pomere cena/protihodnota.

Teraz hovorí o príchode na európske trhy ďalší čínsky výrobca, ktorý plánuje konkurovať najmä elektromobilom značky Tesla a to konkrétne v ponuke automobilky dostupnejšiemu Modelu Y. Ide o Avatr Technology, prémiovú značku, ktorá bola pôvodne založená v roku 2018 ako spoločný projekt Changan Automobile a známeho čínskeho startupu Nio. Neskôr sa však od automobilky z finančných dôvodov Nio dištancoval, náhradou bola spoločnosť zaoberajúca sa vo veľkom batériami elektromobilov CATL.

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 64% na dočítanie.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie