Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do hotelu, kde vraždil Kramný, létá stále více Čechů. Jak na tragédii vzpomíná personál?

Před jedenácti lety v době prázdninových dovolených došlo v hotelovém resortu v Egyptě k obrovské tragédii. Na pokoji byla nalezena těla dvou mrtvých Češek, šestatřicetileté Moniky Kramné a její teprve osmileté dcery Kláry. Otec rodiny Petr Kramný oznámil jejich úmrtí s tím, že předchozí den měli všichni zažívací potíže a pravděpodobně došlo k otravě. Egyptští […]
Menej ako 1 min. min.

Před jedenácti lety v době prázdninových dovolených došlo v hotelovém resortu v Egyptě k obrovské tragédii. Na pokoji byla nalezena těla dvou mrtvých Češek, šestatřicetileté Moniky Kramné a její teprve osmileté dcery Kláry. Otec rodiny Petr Kramný oznámil jejich úmrtí s tím, že předchozí den měli všichni zažívací potíže a pravděpodobně došlo k otravě. Egyptští vyšetřovatelé původně pracovali s verzí, že Monika s Klárkou byly otráveny kyanidem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: České vraždy v zahraničí. Kramného ztrestali doma. Mexiko za rozřezanou ženu udělilo 46 let

Kramný se nikdy nepřiznal

Po převozu jejich těl do Česka však znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě dospěli k názoru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Vrahem byl označen otec rodiny Petr Kramný, který sice vinu dodnes nepřiznal, na základě nepřímých důkazů byl ale odsouzen k 28 letům vězení. Podle soudkyně vraždil právě elektrickým proudem a motivem byl strach, že ho žena opustí.

Po smrti Češek zavládla panika

Najít po jedenácti letech někoho z personálu, který v době tragédie v hotelu pracoval, bylo velmi obtížné. Redakci CNN Prima NEWS se ale jednoho svědka po dlouhém hledání nakonec nalézt podařilo. „Nedivte se, je to dlouhá doba a personál se hodně obměnil. Většina současných zaměstnanců tady tehdy ještě nepracovala a tu hrůzu nezažila. Už se o tom tady nemluví, takže oni o tom ani neví. Nikdo si na to už nevzpomene,“ sdělil nám jeden ze starších zaměstnanců.

„Když se to stalo, byl to naprostý šok. V hotelu zavládla naprostá panika. Jak u hostů, tak i mezi námi. Nikdo nevěděl, co je zabilo. Mezi hosty se říkalo, že zemřely na otravu z jídla. Někteří lidé se báli cokoliv jíst, jídelny byly poloprázdné, pár hostů žádalo výměnu hotelu,“ zavzpomínal zaměstnanec, kterého velmi zajímalo, jak případ dopadl.

Kramný na personál působil zvláštně

Když mu redaktor CNN Prima NEWS oznámil, že byl za vraha označen otec rodiny, nepřekvapilo ho to. „Je to už opravdu hodně dlouhá doba, ale pamatuji si, že na mě působil zvláštně.“

Hotel během jedenácti let prošel obměnou. Změnila se vstupní brána, přistavěly se další pavilony. „Snažíme se stále zlepšovat, aby se u nás klienti cítili dobře. Řada hostů k nám jezdí pravidelně, což nás velmi těší. Před několika dny tu byl manželský pár z Polska, který tady byl před třemi lety a pochvaloval si, jak se ta úroveň za tu dobu zase o hodně zvedla. To je pro nás ta nejlepší odměna. Jezdí sem lidé z celé Evropy, i hodně Čechů. Řekl bych, že jich sem jezdí ještě více než před tou tragédií,“ uzavřel zaměstnanec hotelu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co se tehdy v hotelovém resortu v Egyptě stalo?

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie