Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do kávy s mliekom pridávam jednu tabletu. Z tela vymetá toxíny ako kefa

Káva je módna, o tom asi nikto nepochybuje. Rovnako ako v móde, aj kávové trendy sa menia zo sezóny na sezónu. Po tonizovanom espresse, nitro alebo zelenej matche prišiel čas na nápoj s diabolsky čiernou farbou. Čo to je? O čiernom latte, jednom z najobľúbenejších nápojov posledných mesiacov. Čierne latte, známe aj ako latte z […]
Menej ako 1 min. min.

Káva je módna, o tom asi nikto nepochybuje. Rovnako ako v móde, aj kávové trendy sa menia zo sezóny na sezónu. Po tonizovanom espresse, nitro alebo zelenej matche prišiel čas na nápoj s diabolsky čiernou farbou. Čo to je? O čiernom latte, jednom z najobľúbenejších nápojov posledných mesiacov.

Čierne latte, známe aj ako latte z dreveného uhlia, je nápoj na báze aktívneho uhlia, jednej z najobľúbenejších látok posledných rokov. Tableta sa rozpustí vo vode a potom sa pridá do napeneného mlieka. Takto pripravený nápoj diabolsky sčernie a ak sa dá veriť influencerom, lieči kocovinu a žalúdočnú skupinu. Ako si ho pripraviť?

Káva v tme. Zoznámte sa s čiernym latte

Kakaové bôby boli známe už pred 2000 rokmi. Vtedy sa nevarili, ale jedli s maslom a soľou. V 11. storočí sa bôby z Etiópie dostali do Jemenu, kde sa zaliali horúcou vodou. Tak vznikla káva, jeden z najobľúbenejších nápojov na svete. Odvtedy sa spôsob jej varenia a pitia zmenil. Vynašli sa espresso, latté a americana. Skutočný prelom nastal pred desiatimi rokmi, keď sme spoznali chuť špeciálnej kávy.

Pri špeciálnej káve ide o kvalitu, čerstvosť a veľkosť zŕn, ako aj teplotu vody. Každý z týchto faktorov výrazne ovplyvňuje chuť kávy. Fanúšikovia alternatívnych káv v nej objavujú podobné tóny ako v najdrahších vínach. To je skutočná lahôdka pre každého milovníka kávy.

V posledných rokoch si získali popularitu aj kvetinové latte (napr. ružové latte, levanduľové latte) a v poslednom čase je čoraz častejšie počuť aj o čiernych latte. Čo je čierne latte? Je to napenené mlieko s prídavkom… rozpusteného aktívneho uhlia. Práve uhlie je zodpovedné za túto jedinečnú farbu.

Ako sa pripravuje čierne latte?

Ešte pred desiatimi rokmi sa aktívne uhlie používalo pri žalúdočnej chrípke. Táto zložka zmierňovala priebeh ochorenia a zároveň zbavovala tráviaci trakt toxínov, baktérií a chemických látok. Vďaka svojim čistiacim vlastnostiam sa už niekoľko rokov používa v kozmetickom priemysle. Uhlík hĺbkovo čistí pokožku a znižuje tvorbu kožného mazu.

Black latte je podľa odborníkov na výživu výborným prostriedkom na detoxikáciu organizmu po chorobe či bláznivej noci s alkoholom. Ako pripraviť čierne latte? Je to veľmi jednoduché. Rozpustite drevené uhlie v malom množstve teplej vody a dôkladne premiešajte. Medzitým začnite napeniť mlieko alebo rastlinný nápoj. Keď zhustne, nalejte ju do šálky a pridajte do nej rozpustené drevené uhlie. Ak chcete, môžete pridať aj trochu cukru alebo medu. To je všetko!

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie