Skip to content
Capital.com – Ticker Tape Widget

Zobraziť viac...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Menu

Do nádoby vložte citrónovú kôru, semená a nalejte ocot. Už žiadny nepríjemný problém

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Vladimir Gladkov). Univerzálny čistiaci prostriedok je jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť takmer všetkých nečistôt vo vašej domácnosti. Jeho výroba je jednoduchá a lacná a výsledky, ktoré poskytuje, prekonávajú obľúbené výrobky kupované v obchode. Čo budete potrebovať? Univerzálny čistiaci prostriedok je jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť takmer všetkých nečistôt vo […]
Menej ako 1 min. min.

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels.com/Vladimir Gladkov).

Univerzálny čistiaci prostriedok je jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť takmer všetkých nečistôt vo vašej domácnosti. Jeho výroba je jednoduchá a lacná a výsledky, ktoré poskytuje, prekonávajú obľúbené výrobky kupované v obchode. Čo budete potrebovať?

Univerzálny čistiaci prostriedok je jednoduchý spôsob, ako sa zbaviť takmer všetkých nečistôt vo vašej domácnosti.
Foto: pexels.com/Vladimir Gladkov

Domáce spôsoby udržiavania čistoty v domácnosti si získavajú čoraz viac priaznivcov. Sú mimoriadne účinné, lacné a šetrné k životnému prostrediu. Navyše zvyčajne stačí použiť to, čo už pravdepodobne máte. S ich pomocou môžete vyčistiť nielen zrkadlá, kohútiky, drezy, dosky alebo chladničku, ale dokonca aj veľmi pripálenú rúru. Ako si vyrobiť univerzálnu čistiacu kvapalinu?

Ako vyrobiť domácu čistiacu kvapalinu? Potrebujete len 3 produkty

Čistenie pomocou osvedčených domácich trikov je jednoduché, rýchle a lacné. Nepotrebujete naň žiadne náročné ingrediencie ani postupy, a navyše, všetky produkty zvyčajne nájdete vo svojej kuchynskej skrinke alebo chladničke. Ak si chcete vyrobiť osvedčený čistiaci prostriedok bez chemikálií na takmer akýkoľvek povrch, potrebujete naozaj len tri veci. To stačí na to, aby ste už nikdy nemuseli siahať po hotových riešeniach.

Ako vyrobiť čistiacu kvapalinu z octu? Nalejte a odložte

Na výrobu univerzálneho čistiaceho prostriedku budete potrebovať:

1 šálka octu,

citrónovej kôry,

nádobu so skrutkovacím uzáverom.

Šupky nakrájané na malé kúsky vložte do nádoby, zalejte octom, dôkladne premiešajte, uzavrite a odložte na dva týždne na tmavé a chladné miesto. Po uplynutí tohto času si nasaďte rukavice, odvar preceďte a prelejte do fľaše s rozprašovačom, aby sa lepšie používal. Používajte na odolnú špinu. Ocot si poradí s takmer všetkými druhmi škvŕn, zatiaľ čo citrón má ďalšie rozjasňujúce a dezinfekčné vlastnosti a dodáva zmesi krásnu sviežu vôňu. Zmes môžete použiť takmer kdekoľvek, s výnimkou čierneho kovania. Ak si nie ste istí, pred prvým použitím ju vždy vyskúšajte na neviditeľnej časti. Môžete si byť istí, že si poradí s akoukoľvek nečistotou.

Ocot a citrónová šťava nie sú jediným čistiacim prostriedkom v domácnosti. Na obzvlášť odolnú špinu, ako je napríklad mastnota alebo pripáleniny, je vhodná spoľahlivá pasta. Vyrobíte ju zo zmesi jedlej sódy a octu
Foto: Pixabay/Squirrel_photos

Ako vyrobiť domáci čistiaci prostriedok? Táto pasta si poradí s akoukoľvek špinou

Ocot a citrónová šťava nie sú jediným čistiacim prostriedkom v domácnosti. Na obzvlášť odolnú špinu, ako je napríklad mastnota alebo pripáleniny, je vhodná spoľahlivá pasta. Vyrobíte ju zo zmesi jedlej sódy a octu. Na znečistené miesto nasypte sódu bikarbónu, potom pridajte trochu tekutiny, aby sa to celé začalo peniť a vytvorila sa hustá pasta. Nechajte ju niekoľko minút pôsobiť a potom ju pozbierajte vlhkou handričkou. Ak máte chuť, hlasujte v našej ankete nižšie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Vezmite ocot a zmiešajte ho so škrupinami. Bežný problém vyriešite raz a navždy

Jablčný ocot – na čo je najlepší? „Spáli“ pneumatiku ako kardio. Až o 8 kg menej! Týmto sa výhody nekončia

The post Do nádoby vložte citrónovú kôru, semená a nalejte ocot. Už žiadny nepríjemný problém appeared first on Vášeň v tebe.

Podporte SIA NEWS!

Vaša podpora nám pomôže pokračovať v činnosti a vývoji systému SIA NEWS.
Ďakujeme za každú vašu podporu.

Zadajte platnú sumu.
Ďakujeme za vašu podporu.
Vašu platbu nebolo možné spracovať.
revolut banner

Kategórie